Netradiční přílohový bramborový salát z vařených brambor, ledového salátu, pomeranče, cibule, tatarské omáčky a koření.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
500 g | uvařených salátových brambor |
4 lžíce | tatarské omáčky Hellmann´s |
2 ks | pomeranče |
1 ks | malé červené cibule |
1 ks | ledového salátu |
čerstvě podrcený černý pepř | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Omyté brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a uvaříme v mírně osolené vodě doměkka
2. Ledový salát natrháme nahrubo, z pomerančů odkrojíme slupku až na dužinu, postupně vykrajujeme měsíček za měsíčkem
3. Do mísy dáme uvařené, okapané, prochladlé brambory, přidáme vyfiletovaný pomeranč, nasekanou cibuli a ledový salát
4. V misce smícháme tatarskou omáčku, sůl, pepř a vymačkanou šťávu ze zbytků pomeranče
5. Připravený salát zalijeme tatarkovým dresinkem a dobře promícháme.