REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

12 nejlepších receptů z medvědího česneku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Medvědí česnek je poslední roky novým hitem českých kuchyní a to především v jarním období, kdy se objevuje hlavně v lužních lesích na bohatých půdách, kde vytváří doslova kobercové porosty. Najdeme ho od března do května, pak zasychá a jeho růst přestává. Ovšem pokud si medvědí česnek naložíte, můžete ho používat po celý rok! V tomto našem výběru najdete několik nejlepších vyzkoušených receptů na medvědí česnek, ale také recepty na pokrmy ochucené právě tímto pokladem, medvědím česnekem.


1.

Jako první tu máme skvělý recept na trhací koláč, což není v tomto případě nic jiného, než šikovně do formy vyskládané kynuté bochánky, plněné nasekaným medvědím česnekem, šalotkou a nastrouhaným čedarem. Bochánky jsou pak upečené v troubě pěkně dozlatova.

Kynutý trhací koláč s medvědím česnekem – RECEPT ZDE!

 

2.

A máme tu další recept, kde medvědí česnek hraje velkou roli. V kuřecím vývaru povařená brokolice, spolu s kousky medvědího česneku rozmixovaná, krém znovu povařený, dochucená smetanou a kořením, servírovaný ozdobený houskovými krutonky a strouhaným sýrem.

Krém z medvědího česneku a brokolice – RECEPT ZDE!

 

3.

Vyzkoušejte si doma vyrobit máslo s medvědím česnekem, petrželkou, pažitkou, koprem a strouhaným parmazánem. Je výborné na steaky a další pečená či grilovaná masa, ale i na chleba.

Bylinkové máslo s medvědím česnekem a parmazánem – RECEPT ZDE!

 

4.

Naložená poupata medvědího česneku používáme na ozdobu chlebíčků, jednohubek, nebo lze s nimi nahradit v receptech pravé kapary. Mají pikantní česnekovou-slanou a ostrou chuť.

Falešné kapary z medvědího česneku – RECEPT ZDE!

 

5.

A máme tu další osvědčený recept na medvědí česnek! Podle tohoto receptu naložený medvědí česnek používáme do polévek, pomazánek atd. Pokrmy, kde přidáme nasolený česnek, nesolíme nebo jen trochu, podle přidaného množství, česnek je slaný dost. V lednici vydrží 1 rok, tedy až do příští sezóny.

Medvědí česnek v soli – RECEPT ZDE!

 

6.

Vyzkoušejte si také z medvědího česneku uvařit falešný špenát. Špenát z medvědího česneku je opravdu vynikající! Nebojte se, že je chuť příliš česneková, tepelnou úpravou se česneková chuť zmenší a připomíná mladý špenát ochucený mírně česnekem.

Špenát z medvědího česneku – RECEPT ZDE!

 

7.

Hit několika sezón! Připravte si doma takové české pesto z medvědího česneku. Používáme jako přísadu do gulášů, na grilované ryby, pod maso, do salátů a pomazánek … Tato pasta vydrží v lednici rok, pokud ji ale dříve nespotřebujete.

Pesto z medvědího česneku – RECEPT ZDE!

 

8.

A máme tu další recept na polévku. Na této polévce je velmi zajímavá síla česneku a zároveň jemnost smetany. Takto skvělé polévky docílíme jedině při použití domácího zeleninového vývaru, bez něj to nebude fungovat.

Medvědí česnekový krém – RECEPT ZDE!

 

9.

Říká se, že po čtyřicítce by jsme měli medvědí česnek konzumovat denně. Není se čemu divit, medvědí česnek má mnoho pozitivních účinků na naše tělo. A víno? To všichni také víme, v malých dávkách je to lék.

Elixír mládí – víno s medvědím česnekem – RECEPT ZDE!

 

10.

Skvělý je i tento recept na přílohovou nádivku ochucenou, kromě jiného, medvědím česnekem. Jde o nádivku z rohlíků, smetany, másla, petrželky, vajec, medvědího česneku a koření. Podáváme k pečenému kuřeti.

Jarní nádivka s medvědím česnekem – RECEPT ZDE!

 

11.

Z na tvrdo uvařených vajec, většího svazku medvědího česneku, jarní cibulky, hořčice …… lze připravit chutný svačinový salát vhodný servírovaný například při redukční dietě.

Vajíčkový salát s medvědím česnekem – RECEPT ZDE!

 

12.

Medvědí česnek se také velice hodí usušený do různých kořenících směsí. Vyzkoušejte například tento recept na skvělou kořenící směs vhodnou ke grilování, do salátů i k ochucení omelet a jiných pokrmů.

Kořenící směs se sušeným medvědím česnekem II. – RECEPT ZDE!

 

Nepřehlédněte také náš článek k tématu! Link zde: Česnek medvědí. Další skvělé recepty najdete v naší databázi na webu ReceptyOnLine.cz, stačí v okně vyhledávače webu napsat pojem “medvědí česnek”, nebo “medvědího česneku”…

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Cukrářské trendy 2020 podle Josefa Maršálka

Naše země zažije tento rok doslova a do písmene šok, co se cukrářské tvorby týče. Celý národ sleduje od 4. ledna soutěž Peče celá země. Prostřednictvím TV obrazovek, v hlavním vysílacím čase na ČT1 ji bude patřit deset víkendových sobot. Jedná se o osvědčený formát ze spojeného království, v originále The Great British Bakeoff. Dnes hraný ve 33 zemích celého světa. Všude tam, kde se objevil, způsobil převrat na poli domácího pečení a cukraření. Televize je skvělé médium a nás ve sladké tvorbě čeká to, co se za posledních 10 let stalo v gastronomii. Zákazník bude plošně edukován. Renesance.

číst dále ...

7 důvodů proč pít MatchaTea

MatchaTea je hitem poslední doby. I když tradičně byl tento zelený nápoj součástí zenových buddhistických obřadů v Japonsku, dnes jej pijí lidé po celé Evropě. Ptáte se proč? Dáme vám hned 7 odpovědí.

číst dále ...

Víte, čím si sladíte život? Vyznejte se v cukrech a sladidlech

Mnoho z nás miluje sladké a „oslazuje si život“ s různými dobrotami. Cukry a sladidla nás lákají v mnoha svých podobách. Pokud patříte mezi sladkomilce a rádi byste se více dozvěděli, čímpak si život oslazujete, následující řádky vám pomohou lépe se v cukrech a sladidlech vyznat.

číst dále ...

Nemůžete se dočkat letní grilovačky? Buďte trendy a rozpalte to už teď

Lidé se u ohně scházeli odjakživa. Již v pravěku ženy hlídaly plápolající oheň, aby nevyhasl, dokud se muži nevrátili z lovu s pořádným úlovkem. Svou symboliku měl i v tzv. temném středověku, když se pálil oheň v den, kdy se na kopcích scházely čarodějnice s ďáblem, aby společně domluvili, jak škodit lidem. Dnes se u ohně setkáváme za účelem stmelování – ať už s kytarou, nebo špekáčkem, častěji pak u grilu s vyhlídkou na příjemnou zábavu a skvělé jídlo.

číst dále ...

Kapary, delikatesa, která obohatí salát, tapas nebo pomazánku

Kapary, zelené cosi, s nímž si mnoho lidí neví rady. Co to je? A kam se hodí? Kapary jsou nerozvinutá poupata kapary trnité, která roste nejčastěji ve Středomoří, ale také v Asii. Jedná se o keř, který roste v puklinách skal nebo zídek, a proto bývá mnohdy považován za plevel. Ale chyba lávky, kapary jsou vynikající přísada do nejrůznějších pokrmů.

číst dále ...

5 tipů jak dietně připravit kuřecí maso

Hledáte vhodné, chutné a přesto dietní způsoby na přípravu kuřecího masa? Vyzkoušejte osvědčených 5 tipů na jeho úpravu od Drůbežářského závodu Klatovy. „Fit vaření“ nemusí být jen o dušení masa, stačí se vyhnout zbytečnému tuku a oleji a máte vyhráno! Záleží především na dochucení a hře s kořením a bylinkami, to vše můžete sami ovlivnit!

číst dále ...

MatchaTea: Valentýnské recepty

Den svatého Valentýna je v Česku poměrně oblíbeným svátkem, a tak se okolo 14. února všechno kolem barví do růžových a červených odstínů. Už vás tyhle barvy nebaví? Zkuste na to letos jít jinak a vsaďte na zelenou s MatchaTea!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy