REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

12 nejlepších receptů z medvědího česneku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Medvědí česnek je poslední roky novým hitem českých kuchyní a to především v jarním období, kdy se objevuje hlavně v lužních lesích na bohatých půdách, kde vytváří doslova kobercové porosty. Najdeme ho od března do května, pak zasychá a jeho růst přestává. Ovšem pokud si medvědí česnek naložíte, můžete ho používat po celý rok! V tomto našem výběru najdete několik nejlepších vyzkoušených receptů na medvědí česnek, ale také recepty na pokrmy ochucené právě tímto pokladem, medvědím česnekem.


1.

Jako první tu máme skvělý recept na trhací koláč, což není v tomto případě nic jiného, než šikovně do formy vyskládané kynuté bochánky, plněné nasekaným medvědím česnekem, šalotkou a nastrouhaným čedarem. Bochánky jsou pak upečené v troubě pěkně dozlatova.

Kynutý trhací koláč s medvědím česnekem – RECEPT ZDE!

 

2.

A máme tu další recept, kde medvědí česnek hraje velkou roli. V kuřecím vývaru povařená brokolice, spolu s kousky medvědího česneku rozmixovaná, krém znovu povařený, dochucená smetanou a kořením, servírovaný ozdobený houskovými krutonky a strouhaným sýrem.

Krém z medvědího česneku a brokolice – RECEPT ZDE!

 

3.

Vyzkoušejte si doma vyrobit máslo s medvědím česnekem, petrželkou, pažitkou, koprem a strouhaným parmazánem. Je výborné na steaky a další pečená či grilovaná masa, ale i na chleba.

Bylinkové máslo s medvědím česnekem a parmazánem – RECEPT ZDE!

 

4.

Naložená poupata medvědího česneku používáme na ozdobu chlebíčků, jednohubek, nebo lze s nimi nahradit v receptech pravé kapary. Mají pikantní česnekovou-slanou a ostrou chuť.

Falešné kapary z medvědího česneku – RECEPT ZDE!

 

5.

A máme tu další osvědčený recept na medvědí česnek! Podle tohoto receptu naložený medvědí česnek používáme do polévek, pomazánek atd. Pokrmy, kde přidáme nasolený česnek, nesolíme nebo jen trochu, podle přidaného množství, česnek je slaný dost. V lednici vydrží 1 rok, tedy až do příští sezóny.

Medvědí česnek v soli – RECEPT ZDE!

 

6.

Vyzkoušejte si také z medvědího česneku uvařit falešný špenát. Špenát z medvědího česneku je opravdu vynikající! Nebojte se, že je chuť příliš česneková, tepelnou úpravou se česneková chuť zmenší a připomíná mladý špenát ochucený mírně česnekem.

Špenát z medvědího česneku – RECEPT ZDE!

 

7.

Hit několika sezón! Připravte si doma takové české pesto z medvědího česneku. Používáme jako přísadu do gulášů, na grilované ryby, pod maso, do salátů a pomazánek … Tato pasta vydrží v lednici rok, pokud ji ale dříve nespotřebujete.

Pesto z medvědího česneku – RECEPT ZDE!

 

8.

A máme tu další recept na polévku. Na této polévce je velmi zajímavá síla česneku a zároveň jemnost smetany. Takto skvělé polévky docílíme jedině při použití domácího zeleninového vývaru, bez něj to nebude fungovat.

Medvědí česnekový krém – RECEPT ZDE!

 

9.

Říká se, že po čtyřicítce by jsme měli medvědí česnek konzumovat denně. Není se čemu divit, medvědí česnek má mnoho pozitivních účinků na naše tělo. A víno? To všichni také víme, v malých dávkách je to lék.

Elixír mládí – víno s medvědím česnekem – RECEPT ZDE!

 

10.

Skvělý je i tento recept na přílohovou nádivku ochucenou, kromě jiného, medvědím česnekem. Jde o nádivku z rohlíků, smetany, másla, petrželky, vajec, medvědího česneku a koření. Podáváme k pečenému kuřeti.

Jarní nádivka s medvědím česnekem – RECEPT ZDE!

 

11.

Z na tvrdo uvařených vajec, většího svazku medvědího česneku, jarní cibulky, hořčice …… lze připravit chutný svačinový salát vhodný servírovaný například při redukční dietě.

Vajíčkový salát s medvědím česnekem – RECEPT ZDE!

 

12.

Medvědí česnek se také velice hodí usušený do různých kořenících směsí. Vyzkoušejte například tento recept na skvělou kořenící směs vhodnou ke grilování, do salátů i k ochucení omelet a jiných pokrmů.

Kořenící směs se sušeným medvědím česnekem II. – RECEPT ZDE!

 

Nepřehlédněte také náš článek k tématu! Link zde: Česnek medvědí. Další skvělé recepty najdete v naší databázi na webu ReceptyOnLine.cz, stačí v okně vyhledávače webu napsat pojem “medvědí česnek”, nebo “medvědího česneku”…

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Ledové kávové drinky – TOHLE JE IN…stantní káva

Léto a prázdniny doslova vyzývají k experimentování. Třeba s kávou a ledem a… To už záleží na vás. Míchané drinky s instantní kávou jsou nový trend. Perfektně vypadají i chutnají, a hlavně jsou jednoduché na přípravu. Nabízejí osvěžení, energii a relax v jednom. Můžete zkoušet různé druhy limonád nebo ovocných šťáv, (ne)mlék a přidávat i alkohol. Inspirujte se vybranými recepty s instantními novinkami Jacobs – s jemnější Jacobs Velvet Crema, která je vyráběna ze světleji pražených zrn a nabízí velice jemnou, vyváženou chuť a bohatou pěnu, nebo Jacobs Intense, která naopak vyniká plnou a intenzivní chutí s neodolatelným aroma díky tmavšímu stupni pražení kávových zrn. Více na www.kavajacobs.cz/recepty. Je léto, míchejte a bavte se!

číst dále ...

Letní grilování s pokrmy z místních specialit

Léto je v plném proudu a nejen krásné počasí v průběhu dne, ale i příjemné teplé večery doslova vybízejí ke grilování. Zcela jistě lze tento způsob tepelné úpravy potravin považovat za nejoblíbenější. Vůně dřevěného uhlí v kombinaci se šťavnatým masem nebo čerstvou zeleninou potěší každého milovníka dobrého jídla. Jako tip přinášíme několik zajímavých a netradičních receptů, které můžete vyzkoušet s přáteli nebo rodinou. Při výběru surovin pro přípravu receptů doporučujeme sledovat přítomnost loga Regionální potravina. Jedná se totiž o lokální produkty přímo z vašeho kraje, které jsou navíc kvalitní.

číst dále ...

Káva za studena? To není vtip

Také jste přesvědčeni, že káva zalitá studenou vodou je nepitelná? Chyba. Je to nový trend. Tzv. Cold Brew je dokonalý nápoj ideální na ledovou kávu, kterou navíc můžete vylepšovat přidáním šlehané smetany, mléka nebo ovoce, skvělá je i s tonikem. Prostě podle vaší fantazie.

číst dále ...

Spaluje tuk a snižuje hladinu cukru v krvi. Pivo umí zázraky

Říká se, že pivo dělá hezká těla. To ovšem nemusí být nadsázka. Jeho střídmá konzumace může posloužit nejen našemu vzhledu, ale také fungování organismu. V čem nám tedy může pivo prospívat?

číst dále ...

Tři kamarádi kuchaři objevují chuť Řecka

Gordon, Gino a Fred. To jsou jména tří kamarádů, kteří jsou zároveň proslulí svými kuchařskými show. Po úspěchu předchozích dvou sérií „Gordon, Gino a Fred na cestách“ znovu spojili své síly a vyrazili do slunného Řecka. Pánové zde okusili nejenom to nejlepší z řecké gastronomie, ale zakusili také trochu adrenalinu a dozvěděli se něco o místní kultuře, která historicky ovlivnila celý svět. Premiérové díly Gordon, Gino a Fred na cestách můžete sledovat na TV Paprika 19. srpna v 19 hodin.

číst dále ...

Čas sklizně je tu, připravte si přírodní zásoby zdraví

Způsobů, jak si uchovat letní úrodu na zimní měsíce je hned několik a tou nejstarší je sušení. Dle historiků se první recepty na sušení ovoce objevují již 1 800 let před Kristem. Tehdy se sušilo na slunci či ve vzdušných tunelech, dnes již máme mnohem rychlejší a jednodušší způsoby. Metoda sušení je oblíbená především pro svou snadnost a efektivnost. Odstraníte-li z potravin vodu, zpomalíte růst mikroorganismů a můžete je uchovávat dlouhou dobu a při dodržení několika pravidel si zachovají i všechny zdraví prospěšné látky. Mezi další oblíbené způsoby zpracování ovoce a zeleniny je třeba zavařování nebo sterilace.

číst dále ...

Mezinárodní den prosecca je tady. Jak si ho vychutnat a kdy si ho lidé nejčastěji dávají?

Připijte si s námi! Oblíbené prosecco slaví, a to rovnou mezinárodním dnem, který připadá na 13. srpna. Přečtěte si o tom, proč je u nás toto šumivé víno stále populárnější a který z krajů podle dat společnosti Dáme jídlo vede v jeho popíjení. A k tomu si nezapomeňte dát skleničku lahodného prosecca. Kurýři ze společnosti Dáme market Vám ho dovezou čerstvě vychlazené až ke dveřím během chvilky.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy