REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kynutý trhací koláč s medvědím česnekem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Skvělý recept na trhací koláč, což není v tomto případě nic jiného, než šikovně do formy vyskládané kynuté bochánky, plněné nasekaným medvědím česnekem, šalotkou a nastrouhaným čedarem. Bochánky pak upečené v troubě pěkně dozlatova.


Ingredience:
Na těsto:
600 gpolohrubé mouky
300 gbrambor
50 gHery máslová příchuť
2 ksvejce
1 kskostka droždí (42 g)
1 lžícecukru moučka
1 lžičkasoli
Na náplň:
1-2 hrnkynadrobno nasekaného medvědího česneku
150 gčedaru
50 gHery máslová příchuť
1 ksšalotka

Postup:
  1. Brambory oloupejte, nakrájejte na malé kousky a dejte vařit do neosolené vody, uvařte je úplně doměkka, po uvaření si uchovejte 100 ml horké vody z brambor a zbytek sceďte
  2. Brambory nechejte trochu vychladnout a rozmixujte najemno
  3. Vodu z brambor nechejte chvíli vychladnout, až bude teplá jen tak, jak teplé bývá mléko, když dáváte vykynout droždí, tedy jen trochu vlažná, dejte do ní cukr a rozdrobte droždí, až se na povrchu udělají bubliny, je kvásek hotový
  4. Do mísy dejte rozmixované brambory, 150 g mouky a kvásek s vodou z brambor, promíchejte a nechejte dvacet minut kynout, poté přidejte vejce, zbytek mouky, sůl a měkkou Heru, vypracujte měkké, nelepivé těsto, může se stát, že těsto bude trochu lepit, potom použijte více mouky
  5. Nechejte kynout 1 hodinu na teplém místě, pod utěrkou
  6. Ke konci kynutí si připravte náplň; medvědí česnek nasekejte nadrobno, čedar nastrouhejte najemno, šalotku nakrájejte na drobné kousky, rozpusťte si Heru
  7. Vykynuté těsto dejte na pomoučený vál a rozválejte na obdélník o velikosti cca 35 x 45 cm, ten potřete rozpuštěnou Herou, posypejte medvědím česnekem, šalotkou a nastrouhaným čedarem
  8. Podélně rozpulte obdélník na dvě části, každou smotejte do rolády, směrem ke středu, tedy k vytvořenému řezu, z každé rolády krájejte kousky široké asi 6 cm
  9. Připravenou kulatou formu vymažte kouskem Hery, každý kousek odkrojený z rolády pěkně začistěte a to tak, jako když děláte plněné Honzovy buchty, uzavřete těstem obě řezné strany, vzniknou vám hezké bochánky
  10. Ty ze všech stran potřete rozpuštěnou Herou, která vám zbyla z potírání těsta, skládejte bochánky do kulaté formy, pěkně jeden vedle druhého, až jsou všechny na místě, potřete povrch zbylou rozpuštěnou Herou
  11. Dejte péct do trouby vyhřáté na 200 °C, 25 minut.
Doporučení:

Tyto slané kousky chutnají výborně samotné, ale jsou také skvělou přílohou třeba k jarní vajíčkové pomazánce s medvědím česnekem.

Poznámka:

Další báječné recepty hledejte na www.pecenijeradost.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

12 nejlepších receptů z medvědího česneku

Medvědí česnek je poslední roky novým hitem českých kuchyní a to především v jarním období, kdy se objevuje hlavně v lužních lesích na bohatých půdách, kde vytváří doslova kobercové porosty. Najdeme ho od března do května, pak zasychá a jeho růst přestává. Ovšem pokud si medvědí česnek naložíte, můžete ho používat po celý rok! V tomto našem výběru najdete několik nejlepších vyzkoušených receptů na medvědí česnek, ale také recepty na pokrmy ochucené právě tímto pokladem, medvědím česnekem.

číst dále ...

Bageterie Boulevard uvádí nové menu podle známého izraelského šéfkuchaře, jako první ho ochutnal izraelský velvyslanec

Zákazníci Bageterie Boulevard možnost ochutnat nové sezónní Chef Menu, které pro ně sestavil přední izraelský šéfkuchař Charlie Fadida z Tel Avivu. V menu hrají prim chutě i suroviny typické pro izraelskou kuchyni. Kromě dvou různých baget a polévky se v rámci řady Balanced calories představí také vegetariánský burger a veganský wrap. Nové Chef Menu je dostupné na všech pobočkách Bageterie Boulevard. Jako první menu ochutnal velvyslanec Státu Izrael v České republice Daniel Meron.

číst dále ...

Grilovací sezóna začíná: Připravte si steak jako od šéfkuchaře. Potřebujete jen vyzrálé maso a správně rozehřátý gril

Slunce příjemně hřeje, zahrada ožívá čerstvě zelenou trávou a barevnými květy a všem milovníkům dobrého jídla začíná sezóna venkovního grilování. Je čas vytáhnout zaprášené grily z kůlny a věnovat jim trochu pozornosti a nakoupit uhlí a další nezbytnosti, bez kterých se žádný mistr grilu neobejde. V článku najdete také tipy, jak si vykouzlit dokonalý steak jako od profesionála.

číst dále ...

Jahody, konečně!

Patříte mezi milovníky jahod a už se jich letos nemůžete dočkat? Koncem května začínají dozrávat první lokální jahody a v průběhu června jejich sezóna vrcholí. Pokud ani vy nemůžete slaďoučkému červenému ovoci odolat, dopřejte si jich, co hrdlo ráčí. Vybírejte však pečlivě.

číst dále ...

Netradiční recepty ze zeleniny

Ani vás už nebaví neustálé vymýšlení receptů? Rádi byste uvařili něco nového, chutného, barevného a zároveň plného vitamínů? Sáhněte do spíže po zelenině a zkuste tentokrát připravit netradiční pokrmy, které zachutnají nejen vám, ale celé rodině!

číst dále ...

Jak na přípravu domácích burgerových housek

Radí Pavel Meduna, vedoucí pekařství hypermarketů Globus. Receptů na domácí bulky existuje velké množství, nikdy ale neuděláte špatně, když se budete držet osvědčeného receptu vycházejícího z kynutého těsta. Housky jsou díky tomu vláčné a nadýchané a zároveň není potřeba velké množství surovin.

číst dále ...

GIUNCATA s medvědím česnekem

Giuncata je měkký sýr s jemnou mléčnou chutí a s mnohostranným využitím v kuchyni. Tento čerstvý jemný sýr se vyrábí z kravského mléka, má měkkou a pružnou konzistenci a uchovává si chuť i barvu kvalitního čerstvého mléka. Má jemnou strukturu a patří k nejlépe stravitelným sýrům, díky čemuž je vhodný také pro malé děti.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy