REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Listový koláč s chřestem a hřiby

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zelený mladý chřest krátce povařený v osolené vodě a hřiby opečené na másle na plátu listového těsta spolu se slaninou. Upečené a na závěr sypané strouhaným sýrem.


Ingredience:
300 glistového těsta
200 gzeleného chřestu
200 g hřibů(dubový, smrkový)
100 ganglické slaniny
50 gstrouhaného sýru
sušená petrželka
máslo
chilli
sůl

Postup:

1. Zelený mladý chřest, omyjeme, povaříme 1 minutu v mírně osolené vodě, scedíme a necháme okapat
2. Očištěné hřiby nakrájíme na plátky a opečeme krátce z obou stran na másle
3. Na plech rozložíme pečicí papír, položíme plát listového těsta, poklademe stonky chřestu, plátky hub, nakrájenou slaninou, jemně posypeme chilli, usušenou petrželkou, osolíme a dáme péct do vyhřáté trouby
4. Pečeme, dokud se okraje koláče nenafouknou
5. Troubu vypneme, posypeme strouhaným sýrem a necháme sýr roztavit
6. Nakrájíme na čtverce a teplé nebo studené podáváme.

Poznámka:

Text foto Dalibor Marounek.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy