REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Květákový koláč s parmazánem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ideálním pohoštěním pro koledníky je slaný koláč. Vyzkoušejte například netradiční kombinaci květáku a parmezánu. Pochutnají si i zarytí odpůrci zeleniny. Recepte připravila Michaela Šupáková z blogu „Cookingc with Šůša“.


Ingredience:
Na těsto:
300 ghladké mouky
100 mlolivového oleje
1 ksvejce
sůl
Na náplň:
4 ksvejce
2 ksvětvičky rozmarýnu
1 ksstředně velký květák
40 gnajemno nastrouhaného parmezánu nebo sýru Gran Moravia
200 mlsójové smetany na vaření
špetka mletého muškátového květu
Himalájská růžová sůl
čerstvě mleté koření
olivový olej
Ostatní:
koláčová forma o průměru 28 cm

Postup:
  1. Do misky kuchyňského robota nasypte všechny suroviny na těsto a nechte ho zpracovat do vláčné hmoty. Z něj vytvořte bochníček, zabalte ho do potravinářské fólie a nechte hodinu odležet v lednici.
  2. Mezitím si předehřejte troubu na 170 stupňů. Květák rozdrobte na růžičky a rozložte na plech vyložený papírem na pečení.
  3. Květák osolte, přidejte rozmarýn a všechno pokapejte olivovým olejem. Plech vložte do trouby a pečte cca 20 minut do zlatova.
  4. Hned jak je květák upečený, vyjměte ho z trouby a pusťte se do přípravy těsta. Těsto vytáhnete z chladničky, vyválíte z něho placky a přenesete jí do koláčové formy. Těsto vytvarujte tak, aby sahal až po okraj. Dno těsta popíchejte na několika místech vidličkou a pečte v troubě 30 minut.
  5. Mezitím smíchejte v misce vejce, smetanu, parmezán, sůl, koření a muškátový květ. Na dno předpečeného těsta rozprostřete květák a všechno zalejte připravenou směsí.
  6. Koláč vložte zpět do trouby a pečte dalších 10 minut. Hotový koláč podávejte ještě teplý.
Poznámka:

Více podobných receptů najdete také na webu blog.kitchanaid.cz.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Upečte si kváskový chleba podle receptu kuchaře Huga Hromase

Milujete pečivo a nedokážete si bez něj představit jediný den? Co si takhle upéct vlastní kváskový chleba? Nejen, že skvěle chutná, ale především si můžete sami zvolit, jaké suroviny použijete a jaké bude výsledné složení vašeho domácího bochníku. Přestože se postup může zdát na první pohled složitý, hravě jej zvládnete. O svůj osvědčený recept společně s dalšími tipy pro pečení prvního chleba se podělil kuchař Hugo Hromas.

číst dále ...

Grilování hovězího z bio farmy? Nejen původ, ale i chuť vás přesvědčí

S letními měsíci je nerozlučně spjato grilování. K tomu, aby byl váš kulinářský výtvor opravdu stoprocentní, je ale třeba se soustředit zejména na výběr kvalitního kousku hovězího masa. Sázkou na jistotu jsou produkty ekologického zemědělství s garantovaným původem. Poradíme vám nejen s výběrem nejlepšího hovězího, ale podělíme se také o recept na lahodnou přílohu.

číst dále ...

Lahodné letní recepty bez výčitek

Hledáte inspiraci, co si rychle během letních veder připravit k snídani, svačině či hlavnímu jídlu, abyste zároveň nemuseli přemýšlet o tom, jestli to neohrozí vaši linii? Máme pro vás několik tipů na chutné recepty od výživové poradkyně programu Cambridge Weight Plan Hany Borkovcové. A jako přidanou hodnotu nabízíme rychlost přípravy a záruku pochutnání a přitom nehladovění!

číst dále ...

BistRAWveg má ambici být zdravým „mekáčem“

Budoucnost bez civilizačních nemocí a budoucnost plná energie. Živá syrová RAW strava, kterou nebudete jíst, protože je zdravá, ale protože bude chutnat. Tak představuje koncept bister bistRAWveg Stanislav Petříček, zakladatel a popularizátor zdravého životního stylu pro manažery, spolumajitel společnosti Tp Consulting.

číst dále ...

Nejlepší hovězí steak? Ten vyzrálý

Abyste si na steaku opravdu pochutnali, nemusíte chodit do luxusní restaurace. Výtečný kus hovězího připravíte i v pohodlí domova. Klíčem není tajný recept, ale především výběr správného masa a jeho vlastnosti. Prozradíme vám, na co si dát pozor. Až budete příště zvát přátele na podvečerní grilovačku, nemáte se čeho obávat.

číst dále ...

Večeře pod širým nebem s přáteli: V jednoduchosti je pohoda!

Setkávání v kruhu kamarádů a známých je skvělou příležitostí se uvolnit. Možná se s kamarády čas od času scházíte u karet, deskových her, filmů nebo prostě u něčeho dobrého k pití. Zkuste udělat změnu a pozvěte je na společnou domácí večeři pod širým nebem – a udělejte ji nekompromisně jednoduchou!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy