REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí koláč s houbami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Není koláč jako koláč a tento kuřecí můžete servírovat jako hlavní chod. Sdílíte rádi talíř s někým, koho máte rádi? Vyzbrojte se lžícemi a společně se pusťte do horkého koláče přímo z pekáče. Tak se totiž tento kuřecí jí úplně nejlépe. Pokud byste ho ale raději porcovali, počkejte na vychladnutí.


Ingredience:
600 gkuřecích prsou
250 gžampionů (nebo jiných oblíbených hub)
180 gšalotky
100 gslaniny v celku
300 mlkuřecího vývaru
200 mlzakysané smetany
1 balenílistového těsta
2 lžícehladké mouky
1 lžíceoleje
1 lžičkauzené sladké papriky
2 ksstroužky česneku
1 ksvejce
snítka čerstvého tymiánu
muškátový oříšek
pepř
sůl

Postup:

1. Kuřecí maso omyjte, osušte a nakrájejte na menší kousky. Ty osolte, opepřete a posypte uzenou paprikou.
2. Rozpalte pánev a kuřecí maso na oleji osmahněte dozlatova spolu se slaninou, kterou jste nakrájeli na kostičky.
3. Přidejte šalotky nakrájené na čtvrtiny a očištěné houby nakrájené na plátky. Osolte a opepřete.
4. Vše zaprašte moukou a ještě chvíli restujte. Poté přilijte vývar a vmíchejte smetanu, přidejte prolisovaný česnek.
5. Do pánve nastrouhejte kus muškátového oříšku a přidejte celé větvičky tymiánu.
6. Vařte, dokud tekutina nezhoustne do krémové konzistence, a poté vyjměte tymián.
7. Kuřecí směs nalijte do formy na koláč (o průměru asi 20 cm) a překryjte listovým těstem. Okraje nedbale zmuchlejte.
8. Těsto potřete rozšlehaným vajíčkem. Pečte v troubě předehřáté na 200 °C dozlatova.

Doporučení:

Pokud jste směs smažili v pánvi, která se smí použít i v troubě, nemusíte směs přelévat do formy na koláč a pečte rovnou v pánvi.

Poznámka:

Recept k článku: Jak vybrat kuřecí maso? Poradíme v 10 krocích!

Zdroj: www.akademiekvality.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Melounová kuchařka – výběr 18 TOP receptů z melounu

Sezóna melounů nám každý rok umožní připravit některé skvělé recepty právě ze sladké dužiny jak vodního melounu, tak i z dalších druhů této sladké pochutiny. Vybrali jsme pro vás z databáze naší internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz naše nejlepší vyzkoušené recepty právě na sladké melouny.

číst dále ...

Koronavirus změnil vnímání obalů potravin. S redukcí plastů by se však přestávat nemělo, míní výrobci

V období nouzového stavu vzrostla u balení potravin četnost užívání plastů. Podle odborníků si díky koronaviru tuzemští spotřebitelé zároveň uvědomili primární funkci obalu u potravin. Výrobci, kteří se dlouhodobě snaží o redukci plastů, nicméně uvádí, že tyto snahy by neměly být upozaďovány ani v období mimořádných krizí.

číst dále ...

Nažhavte svůj gril!

Léto patří grilování! Co všechno si kromě masa nachystat, abyste si s rodinou či přáteli užili skvělý den plný lahodných chutí a vůní?

číst dále ...

Originální a chutné recepty s ketchupy Spak Master

Načerpejte novou inspiraci pro lahodné a jednoduché recepty doplněné prémiovými ketchupy Spak Master. Chuť dozrálých italských rajčat bez přídavných látek je jako stvořená pro všechny gurmány. Díky vybrané chuti a prémiové kvalitě těchto lahodných pomocníků navíc ušetříte čas strávený v kuchyni.

číst dále ...

Znáte české superpotraviny, které jsou plné vápníku?

Při slově vápník se ve spojitosti s lidským tělem téměř každému vybaví kosti nebo zuby. Tato asociace je správná, jelikož se právě zde nachází až 99 % veškerého vápníku. Plní ovšem mnohem více funkcí. Pomáhá k správné srážlivosti krve, podporuje činnost svalů a také se podílí na nervových přenosech. Při nedostatku tohoto důležitého minerálu si tělo bere zásoby z již zmiňovaných kostí a zubů. To může způsobovat kazy, záněty v dutině ústní či řídnutí kostí. Tuto nepostradatelnou složku byste měli pravidelně doplňovat například mlékem, mákem nebo brokolicí. Zde je pár příjemných tipů, jak na to!

číst dále ...

Zdraví, krása, paměť… Co všechno můžete ovlivnit díky správnému jídlu?

Složení jídelníčku výrazně ovlivňuje nejen naši figuru a zdraví, ale i psychický stav, odolnost vůči stresu, paměť či spánek. Podívejte se, jak můžete být díky správnému jídlu fit a cítit se skvěle!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy