REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jarní nádivka s medvědím česnekem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nádivka z rohlíků, smetany, másla, petrželky, vajec, medvědího česneku a koření. Podáváme k pečenému kuřeti.


Ingredience:
8 ksnejlépe den starých rohlíků
4 ksvejce
2 lžícenasekané petrželky
300 gsmetany
200 gmásla
100 gmedvědího česneku
muškátový květ
pepř
sůl

Postup:

1. Rohlíky nakrájíme na kolečka, dáme do mísy a polijeme smetanou, během 10-15 minut se smetana vsákne
2. Žloutky rozetřeme s máslem, z bílků ušleháme tuhý sníh
3. Medvědí česnek a petrželku opláchneme a posekáme na kousky
4. K navlhčeným rohlíkům přidáme sníh, žloutky s máslem a nasekané bylinky, vše promícháme a ochutíme pepřem, solí a muškátovým květem
5. Nádivku dáme do pekáče vymazaného máslem a pečeme v troubě vyhřáté na 190-200 °C tak dlouho, až se nahoře udělá zlatá kůrčička.

Doporučení:

Nádivku můžeme udělat v menším množství a naplnit s ní kuře.

Poznámka:

Autor fotografií i receptu: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy