REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

12 nejlahodnějších letních nealkoholických limonád

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V letních horkých měsících je zvláště třeba dodržovat pitný režim. My jsme pro vás vybrali dvanáct nejlepších vyzkoušených nealkoholických receptů na nápoje, které vás určitě v létě skvěle osvěží.


Začněme s jedním exotickým receptem a to na africkou limonádu plnou ovoce. Jedná se o nápoj ze zmrzliny, grapefruitového džusu, malinové šťávy a sody.

Africká limonáda – RECEPT ZDE!

 

Pomerančový džus dolitý sodou a servírovaný s ovocem. To je další osvěžující limonáda plná ovoce …

Americká limonáda – RECEPT ZDE!

 

Lahodný broskvový ledový čaj servírovaný ve sklenicích s ledem, ozdobený plátky broskví a snítky máty. To je další skvělý recept, který najdete v naší databázi …

Broskvový ledový čaj – RECEPT ZDE!

 

V tomto výčtu určitě nesmí chybět letní osvěžující pití z citronů, limetky, vody a listů máty. Lze podávat neoslazené, bez cukru, nebo mírně oslazené, ale vždy důkladně vychlazené!

Citronáda s mátou – RECEPT ZDE!

 

I děti mají rády to co dospělí, proč jim tedy neudělat například nealkoholické bowle?! Skvělě je osvěží a díky ovoci do sebe dostanou mnoho vitamínů.

Dětská bowle – RECEPT ZDE!

 

Smoothie. Chlazený rozmixovaný nápoj z mléka, jogurtu, borůvek, banánu a javorového sirupu. Rozhodně také patří mezi letní osvěžující nápoje!

Chladivé smoothie – RECEPT ZDE!

 

Ovocná limonáda připravená vyluhováním nakrájených jahod naložených v cukru, pokapaných citronovou šťávou, při servírování spolu s ledem zalitých sodovkou nebo jen vodou.

Jahodová limonáda z čerstvých jahod – RECEPT ZDE!

 

Milkshake! Další smetanový nápoj, tentokrát z rozmixovaných jahod, smetany, mléka a vanilkové nebo jahodové zmrzliny.

Jahodový milkshake – RECEPT ZDE!

 

Rozdrcený led se sirupem dle vlastní chuti. Nic osvěžujícího snad již ani neexistuje! :) Vřele doporučuji namíchat s domácími sirupy …

Ledová tříšť se sirupem – RECEPT ZDE!

 

Další tip, v domácích podmínkách připravená limonáda ze salátové okurky, limetek, perlivé vody a třtinového cukru.

Okurková limonáda – RECEPT ZDE!

 

Pro ty co mají rádi pomeranče tu máme jeden recept, díky kterému si z pomerančů a sodovky můžete vyrobit chutnou osvěžující domácí limonádu.

Pomerančová limonáda II. – RECEPT ZDE!

 

Další nápoj je připravený z citronové šťávy, perlivé vody a cukrového sirupu dochuceného snítky tymiánu. Limonádu podáváme ve sklenicích s kostkami ledu, plátky citrónu, ozdobené snítky tymiánu, případně i máty.

Tymiánová limonáda – RECEPT ZDE!

 

Další skvělé nealkoholické limonády a osvěžující drinky naleznete v naší databázi zde: Studené nealkoholické nápoje

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

12 nejlepších receptů z medvědího česneku

Medvědí česnek je poslední roky novým hitem českých kuchyní a to především v jarním období, kdy se objevuje hlavně v lužních lesích na bohatých půdách, kde vytváří doslova kobercové porosty. Najdeme ho od března do května, pak zasychá a jeho růst přestává. Ovšem pokud si medvědí česnek naložíte, můžete ho používat po celý rok! V tomto našem výběru najdete několik nejlepších vyzkoušených receptů na medvědí česnek, ale také recepty na pokrmy ochucené právě tímto pokladem, medvědím česnekem.

číst dále ...

Lahodný listový špenát – zkuste jej trochu jinak

Než začnou letní paprsky opravdu silně hřát, objevíte na trzích i v supermarketu lahodný čerstvý listový špenát. A že nevíte, jak s ním naložit nebo vám připadá fádní? Opak je pravdou! Připravíte z něj perfektní přílohu i dokonalý salát. Inspirujte se našimi tipy.

číst dále ...

Čarujte s kedlubnou a připravte netradiční dobroty

Kedlubna, tvrdá a šťavnatá zelenina, jejíž čas přichází v květnu. Také ji milujete čerstvou a křupavou a vždy vás pak bolí břicho? Není divu, na žaludek umí být pěkně těžká. Co takhle z ní ale připravit lehčí a zajímavější pokrmy, které překvapí třeba nečekanou návštěvu? S kedlubnou se dá totiž v kuchyni přímo kouzlit! A že jste dosud nevěděli jak? My vám to ukážeme.

číst dále ...

Víte, jak správně opékat špekáčky?

Že opékání buřtů není žádná věda? Na první pohled by to tak mohlo vypadat. V Česku jsme se za těch pár generací na tuhle oblíbenou letní večeři stali profíky. Jestli chcete zažít tak chutný táborák jako kdysi, držte se našeho návodu. Podíváme se na rozdíl mezi špekáčkem a buřtem, ukážeme si, jak na správné naříznutí a poradíme, kde se vám špekáček nejlépe opeče.

číst dále ...

Do roku 2030 bude 25 procent půdy v ekologickém zemědělství, rozhodla Evropská komise

Až čtvrtina veškeré zemědělské půdy by do roku 2030 měla být v členských státech Evropské Unie ekologicky obhospodařována. Rozhodla o tom na dnešním jednání Evropská komise. Vedle toho by se měla posílit poptávka po biopotravinách například prostřednictvím odbytu ve veřejném stravování. Oba cíle jsou součástí aktuálně projednávané strategie známé pod názvem European Green Deal. Odborníci i ekologičtí zemědělci opatření vítají.

číst dále ...

Hořkokyselý ledový čaj (nejen) pro hejtry v Bageterii Boulevard

Vítězství ve výzvě o nejlepší bagetu v soutěži MasterChef Česko nemohou Pavlíně Lubojatzky někteří internetoví diskutéři zapomenout. (Nejen) pro hejtry si připravila Bageterie Boulevard odpověď v podobě limitované edice hořkokyselého čaje, určeného pro všechny „zahořklé a vykyslé“, kteří by se jím měli zchladit a s čistou hlavou dát šanci Vítězné bagetě.

číst dále ...

Letos na gril: jedině mleté kuřecí maso

Kuřecí maso patří mezi nejoblíbenější druh masa. Je chutné, lehce stravitelné a obsahuje mnoho tělu prospěšných látek. Drůbežářský závod Klatovy nabízí Kuřecí mleté maso stehenní 100% masa, které nyní můžete zakoupit v obchodech Lidl, Tesco Kaufland. Díky kvalitnímu zpracování a dodržování přesných zásad při zpracování výrobku se jedná o jedno z nejkvalitnějších mletých mas na českém trhu. Šťavnatý, chutný a přitom lehký hamburger z Drůbežářského závodu Klatovy je vrcholem každé grilovací sezony. A navíc: najdete zde i tipy na veřejná grilovací místa ve vybraných městech České republiky!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy