REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

10 nejlepších receptů na domácí vánoční likér

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vyzkoušejte osvědčené recepty na skvělé domácí likéry, které, nejen o vánočním čase, zahřejí tělo a potěší vaši duši. Připravte je v čas, aby měli chvíli na uležení, pak si teprve na nich moc a moc pochutnáte.


1.

Začněme dnes klasickým vánočním likérem a to tzv. “Vaječňákem“. Vaječný likér milujeme všichni, co rádi sladké s trochou alkoholu. Zde vám nabízím první z osvědčených receptů z naší databáze.

Vaječný koňak – RECEPT ZDE!

 

2.

Vyzkoušejte také medový likér. Je to takové sladké pohlazení, které povzbudí hospodyňky například při pečení vánočního cukroví, nebo při velkém vánočním úklidu. Ovšem je to i skvělý dárek pro kamarádky.

Vánoční medový likér – RECEPT ZDE!

 

3.

A nyní vám nabídnu recept na jeden zdravotní likér! Pokud si vyrobíte likér podle našeho receptu a budete každý večer pít 1/2 hospodského panáka, celou zimu budete zdraví a nebudete nachlazení, ba i chřipka se vám vyhne!

Zázvorový likér II. – RECEPT ZDE!

 

4.

Asi bych se teď měl zmínit o dlouhodobě nejpopulárnějším receptu na vaječný koňak, jehož recept také najdete v naší databázi, a to od populární zpěvačka Anny K. Vyzkoušeli jsme ho připravit zhruba předa 10 lety. Od té doby každý rok vypijeme u nás doma o vánočním čase dvě dávky tohoto lahodného moku.

Vaječný likér dle Anny K. – RECEPT ZDE!

 

5.

Další tip tu máme na sladký likér vyrobený v domácích podmínkách z kvalitní čokolády, cukru a čistého lihu. Je to sladké pokušení, kterému rozhodně neodolá žádný milovník sladkých nápojů.

Čokoládový likér II. – RECEPT ZDE!

 

6.

Chutný likér z kondenzovaného slazeného mléka, hustého mléka Tatra, rumu a ledových bonbonů také nesmí chybět v našem výčtu sladkých domácích likérů! Jde o domácí Baileys. Ušetříte, když si ho sami vyrobíte a přitom si pochutnáte, jako by jste posrkávali originál. :)

Domácí Baileys – RECEPT ZDE!

 

7.

A znáte Kinder likér? Jde o likér připravený z roztavených čokoládových tyčinek Kinder, dobré vodky, mléka, šlehačky, vajec a cukru. Je skvělý jako aperitiv nebo nápoj na povzbuzení dobré nálady. Rozhodně ale nedávejte ochutnat dětem! :)

Kinder likér – RECEPT ZDE!

 

8.

Pro milovníky kokosu tu máme také jeden vyzkoušený recept. Jedná se o smetanu svařenou s cukrem a kokosovou moučkou, pak ještě smíchanou s rumem. Likér připravený podle tohoto receptu je opravdu moc dobrý!

Kokosový likér – RECEPT ZDE!

 

9.

Dalším naším tipem je voňavý domácí likér připravený z oříškovo-nugátového krému, koňaku, smetany ke šlehání, skořice a třtinového cukru. Jednou ho ochutnáte a budete ho dělat každý rok!

Nugátový likér se skořicí – RECEPT ZDE!

 

10.

Na závěr bych dal opět smetanový koňak, tentokrát z vanilkového pudinkového prášku, kondenzovaného mléka a rumu. Je to opět aperitiv, který vám tak zachutná, že ho budete chtít usrkávat celý den! :)

Vanilkový koňak – RECEP ZDE!

Doufám, že vám nějaký ten receptík padl do oka a vyzkoušíte si ho. Rozhodně držíme palce, ať se vám nejen povede, ale také bude chutnat všem, komu ho nabídnete, ale především vám!  A nezapomeňte, že domácí likéry potřebují nějaký čas, aby se propojily všechny použité suroviny při jejich výrobě a tak opravdu po jejich vyrobení je někam schovejte a zamkněte, ať nejsou vypité dříve, než stihnou nabrat ty správné chutě a vůně!

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

22 nejlepších receptů z dýně

Nejlepší recepty z dýně najdete v naší kuchařce ReceptyOnLine.cz zde: Anglicky se dýně řekne „pumpkin“. Severoameričtí Indiáni, kteří tykve velmi dobře znali, je nazývali „askutasquash“, což znamená „jíst rovnou bez vaření“. Z Ameriky tykve skutečně pocházejí a předpokládá se, že byly pěstovány již před pěti až deseti tisíci lety. Ale dost historie o dýních! Otevřete si článek a inspirujte se těmi nejlepšími recepty s dýní, které najdete u nás na webu ReceptyOnLine.cz

číst dále ...

Jubilejní Burgerfest přivítal 21 000 návštěvníků a trhnul rekord s největším burgerem

10. ročník Burgerfestu, který se o víkendu uskutečnil na holešovickém Výstavišti se skutečně vydařil. Kromě dokonalého počasí po celou dobu akce si jej užilo přes 21 000 návštěvníků a došlo i na rekord. Tím byl největší burger v České republice, který vážil 95 kg a měřil 98 na 24 cm, díky čemuž se podařilo jej zapsat i do České knihy rekordů. Celkem se na akci zkonzumovalo 45.000 burgerů v 53 bistrech a restauracích, proběhlo 10 workshopů a kuchařských show, byly zvoleny nejlepší restaurace a rozdaly se ceny v hodnotě přesahující 500 000 Kč.

číst dále ...

Červená řepa jako nepostradatelná lahůdka nejen do upršených podzimních dnů

Pro všechny milovníky barevných jídel máme skvělou zprávu. Nastává čas připravit si krásné pokrmy, které potěší na pohled v době šedivých dnů, ale zároveň budou také vitamínovou bombou, kterou v těchto dlouhých měsících jako když najdete! Červená řepa je hvězda nejen podzimní kuchyně a dokáže svou chutí pořádně překvapit. Připravte si s námi originální recepty!

číst dále ...

Celer jako výtečná surovina tentokrát v hlavní roli

Možná i vy patříte mezi ty, kteří považují celer za nudnou zeleninu, která je vhodná maximálně do vývaru či do oblíbené svíčkové. Nenechte se však mýlit a dejte mu šanci. Pověřte celer hlavní úlohou ve své kuchyni a zkuste z něj vykouzlit originální dobroty. Uvidíte, že tento zdánlivě nenápadný kousek umí pořádně překvapit!

číst dále ...

Vyhlášen byl Evropský den ekologického zemědělství, slavit se bude 23. září

Evropský parlament, Rada Evropské unie a Evropská komise, tři klíčové instituce EU, dnes podepsaly společné prohlášení, kterým oficiálně vyhlásily 23. září Evropským dnem ekologického zemědělství.

číst dále ...

Vlašské ořechy. Víte, jak s nimi nakládat?

S plody ořešáku královského se pravděpodobně setkal každý z nás. Podobnost zvrásněných jader vlašských ořechů s mozkem je velmi příznačná, neboť vysoký obsah omega-3 mastných kyselin účinně podporuje funkci mozku.

číst dále ...

Dýňová sezóna na obzoru: Připravte si originální recepty na ohni

Léto už se pomalu blíží ke konci, ale počasí ještě stále přeje grilování, a proto je nejvyšší čas si tuto oblíbenou sezónu ještě trošku užít. Zkuste si kulinářské tvoření na ohni zpestřit a vsaďte na dýně. Jejich sezóna začíná koncem srpna a trvá až do prvních mrazíků. Máte tak spoustu času vyzkoušet neotřelé recepty.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy