REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vánoční medový likér

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Několik dní odležený rozehřátý med spolu se zázvorem a citronem, několik hodin louhovaný spolu s kořením, nakonec nalitý do lahví a ozdobený celou skořici, plátkem citronu a špalíčkem zázvoru.


Ingredience:
1 hrnektekutého medu
0,5 lrumu
3 kscitróny
kousek zázvoru
hřebíček
badyán
skořice

Postup:

1. Med rozehřejeme, vložíme nakrájené citrony a na plátky nakrájený zázvor, takto necháme odležet alespoň 2 dny, nebo i déle
2. Opět med hřejeme, vložíme koření a necháme louhovat pár hodin, přes sítko přecedíme, vložíme do nádoby, kde smícháme med s rumem
3. Do lahve nejprve vložíme celou skořici, plátek citronu a špalíček zázvoru, zalijeme medovým likérem, pak láhve důkladně zašpuntujeme.

Poznámka:

Recept ze stránky: Vaření a pečení s láskou – autorka receptu i fotografie: Tereza Buranská

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy