REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vanilkový likér

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Domácí likér s chutí a vůní po vanilkovém lusku.


Ingredience:
500 gkrystalového cukru
1 kscelého vanilkového lusku
500 mlčistého jemného lihu
1 lvody

Postup:

1. Vanilku po délce rozřízneme a vložíme ji do 1/4 l čistého lihu, láhev uzavřeme a necháme asi 7 dní stát
2. Svaříme cukr s 1 l vody, necháme vychladnout (tekutina musí být hustá, bude se táhnout)3. Do vychladlého cukrového sirupu přefiltrujeme přes filtrační papír vanilkový líh
4. Přidáme ještě 1/4 l čistého lihu, zamícháme, likér slijeme do lahví, zazátkujeme a nejlépe zapečetíme voskem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy