REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nugátový likér se skořicí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Voňavý domácí likér připravený z oříškovo-nugátového krému, koňaku, smetany ke šlehání, skořice a třtinového cukru.


Ingredience:
400 goříškovo-nugátového krému
300 gsmetany ke šlehání
100 gtřtinového cukru
700 mlkoňaku
2 lžícerozpustného kakaového prášku
1-1,5 lžičkymleté skořice
láhve s uzávěrem

Postup:

1. V menším hrnci přivedeme k varu smetanu na šlehání
2. Přidáme oříškovo-nugátový krém a třtinový cukr a za stálého míchání zahříváme, doku se cukr nerozpustí
3. Krém dochutíme skořicí a necháme vychladnout
4. Do koňaku vsypeme kakaový prášek a mícháme, dokud se kakao nerozpustí, směs poté opatrně smícháme s vychladlým smetanovým krémem a dle chuti dochutíme skořicí
5. Čisté láhve vypláchneme horkou vodou, necháme důkladně vykapat a pak je naplníme likérem, láhve dobře uzavřeme a uložíme na 1 den do lednice, aby se chutě spojily
6. Před podáváním likér protřepeme, jinak ho uchováváme v chladu.

Doporučení:

Takto připravený likér je nutné spotřebovat do 2 týdnů!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy