REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Opálový likér

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tento likér má opálový lesk, proto ten název. Jinak je to sladký likér připravený z čistého lihu, krystalového cukru, mléka, vanilkového lusku a šťávy z citrónu.


Ingredience:
250 mlčistého lihu
250 mlmléka
500 gkrystalového cukru
1/2 ksvanilkového lusku
šťáva z 1 ks citrónu

Postup:

1. Ve svařeném mléce rozpustíme krystalový cukr
2. Přidáme šťávu z citrónu, půlku vanilkového lusku a 1/4 l čistého jemného lihu, dobře promícháme
3. Necháme 10 dní uležet, každý den likér dobře protřepeme
4. Po 10 dnech přecedíme, nebo jen vyjmeme vanilkový lusk, přelijeme ho do lahví s uzávěrem, skladujeme na tmavém a studeném místě.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy