REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čokoládový likér II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V domácích podmínkách vyrobený sladký likér z kvalitní čokolády, cukru a čistého lihu.


Ingredience:
100 gčokolády
100 gcukru
500 mlčistého lihu
70 mlvody

Postup:

1. Nastrouháme kvalitní čokoládu
2. Zalijeme ji čistým lihem a dáme na 8 dní na teplejší místo odležet
3. Cukr povaříme s vodou, asi tak 5 minut, cukrovou vodu přilijeme do čokoládového lihu, znovu promícháme, přefiltrujeme a slijeme do lahví
4. Láhve zazátkujeme a důkladně uzavřeme, případně je zapečetíme voskem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy