REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čokoládový likér III.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Domácí likér připravený z kondenzovaného mléka, rozpuštěné čokolády, rumu a cukru.


Ingredience:
150 gčokolády na vaření
3 dclkondenzovaného mléka
0,4 lrumu
2 lžícecukru
1 lžícevanilkového cukru

Postup:

1. Čokoládu a cukr rozpustíme ve vodní lázni
2. Přilijeme mléko a rum důkladně vše promícháme a prohřejeme
3. Likér plníme do lahví, podáváme dobře vychlazený.

Doporučení:

Likér podáváme raději až po několika dnech, aby se všechny ingredience a vůně dobře propojily.

Poznámka:

Vodní lázeň – Nádobu s pokrmem vložíme do hrnce do poloviny naplněného horkou vodou, kterou udržujeme těsně pod bodem varu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy