Na této polévce je velmi zajímavá síla česneku a zároveň jemnost smetany. Takto skvělé polévky docílíme jedině při použití domácího zeleninového vývaru, bez něj to nebude fungovat.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
200 g | másla |
120 g | hladké mouky |
100 g | medvědího česneku |
150 ml | smetany 33 % |
1 l | domácího zeleninového vývaru |
1 ks | cibule |
Postup:
1. Oloupanou cibuli nakrájíme na jemno, orestujeme na másle a zaprášíme moukou, kterou orestujeme, vzniklou cibulovou zásmažku zalijeme zeleninovým vývarem a rozšleháme metličkou
2. Zásmažku je potřeba důkladně provařit
3. Po odstavení z ohně zjemníme smetanou a vložíme nasekaný medvědí česnek, dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem a můžeme podávat.
Recept z článku: Co připravit na slavnostní večeři? Zkuste unikátní letní menu od šéfkuchařů Marcela Ihnačáka a Miroslava Vrábela