REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Medvědí česnek v soli

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Podle tohoto receptu naložený medvědí česnek používáme do polévek, pomazánek atd. Pokrmy, kde přidáme nasolený česnek, nesolíme nebo jen trochu, podle přidaného množství, česnek je slaný dost. V lednici vydrží 1 rok, tedy až do příští sezóny.


Ingredience:
500 gmedvědího česneku
80 gsoli
sklenice s uzávěrem

Postup:

1. Listy medvědího česneku opláchneme, necháme okapat, pak na jemno nožem nakrájíme
2. Promícháme ze solí a necháme 1-2 hodiny odpočinout, česnek pustí šťávu
3. Směs napěchujeme do čistých, vymytých sklenic, povrch zalijeme šťávou z česneku
4. Sklenice uložíme do lednice nebo na chladné míso, směs využíváme na dochucení omáček, polévek, pomazánek apod.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy