REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mrkev s jarní cibulkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zavařená mrkev s jarní cibulkou naložená v sladkokyselém nálevu.


Ingredience:
Na 5 sklenic:
1 kgjarní cibulky
1 kgmrkve + voda + sůl
5 ksbobkových listů
5 kssnítek čerstvého kopru
5 lžichořčičného semínka
Na nálev:
250 mlocta
80 gkrystalového cukru
15 gsoli
1 lvody

Postup:

1. Mrkev, jarní cibulky i kopr očistíme a opláchneme, mrkev pak povaříme v osolené vodě asi 10 minut, slijeme a necháme okapat
2. Z vody, octa, soli a cukru si svaříme nálev
3. Do vymytých a vypařených suchých sklenic naskládáme mrkve a jarní cibulky
4. Do každé sklenice přidáme lžíci hořčičného semínka, bobkový list a snítky čerstvého omytého kopru, zalijeme horkým nálevem a sklenice uzavřeme
5. Zavařujeme 25 minut při teplotě 90 °C.

Doporučení:

Do každé sklenice můžeme také přidat stroužek česneku.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy