REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mrkev v soli

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Předvařené kostičky soli promíchané se solí, skladované na chladném místě.


Ingredience:
1 kgmrkve
250 gsoli
voda na povaření
sůl na osolení vody

Postup:

1. Čerstvou mrkev očistíme a nakrájíme na kostičky o hraně asi 5 mm
2. Předvaříme ji v mírně osolené vodě, vaříme 5-6 minut (na 1 l vody dáme 1 lžíci soli), necháme vychladnout
3. Vychladlou mrkev promísíme se solí ve výše uvedeném poměru, napěchujeme do sklenic a povrch zasypeme vrstvičkou soli
4. Skleničky důkladně uzavřeme a uložíme na chladném místě.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy