REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mrkev ve sladkokyselém nálevu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Povařená mrkev nakrájená na kostičky nebo kolečka, zavařená v kořeněném sladkokyselém nálevu.


Ingredience:
mrkev nebo karotka
voda
sůl
Koření na jednu sklenici:
2 kszrnka pepře
1/2 lžičkyhořčičných semínek
Na nálev:
1 lvody
0,25 locta
100 gcukru
10 gsoli

Postup:

1. Omytou mrkev oškrábeme a pak ji předvaříme 10-15 minut v mírně osolené vodě
2. Ochlazenou nakrájíme na kostičky nebo kolečka a urovnáme do sklenic spolu s kořením
3. Sklenice zalijeme horkým nálevem, uzavřeme víčky
4. Sterilujeme 20 minut při teplotě 95 °C.

Příprava nálevu:
Vodu s octem, cukrem a solí pozvolna zahříváme téměř k bodu varu, ale nevaříme, občas zamícháme.

Poznámka:

Více o zavařování: Konzervace, zavařování, sterilace.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy