REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Matjesy z cuket

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tyto matjesy z cukety mají velmi pikantní chuť připomínající pravé matjesy.


Ingredience:
2 kgcukety
1 kgcibule
5 lžiccukru
5 lžicsoli
1/2 sáčkupepře
0,5 locta
0,3 loleje
bobkové listy
nové koření

Postup:

1. Cuketu nakrájíme na plátky, cibuli na slabá kolečka nebo půlkolečka, zeleninu spolu promícháme
2. Přidat sůl, pepř, cukr, olej, ocet, opět promícháme a necháme 1 hodinu uležet (vodu, která se z cuket uvolní nevyléváme!)
3. Směs plníme do skleniček o obsahu 0,3 l, zalijeme je puštěnou šťávou z cuket, aby byla směs ponořená, do každé skleničky dáme 4 ks nového koření a 1 ks bobkového listu 4. Důkladně uzavřené skleničky sterilujeme 20 minut při teplotě 90 °C.

Doporučení:

Více o zavařování najdete zde: Konzervace, zavařování, sterilace.

Poznámka:

Autor: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy