Mísa vychlazeného bramborového salátu patří k vánočním tradicím, každá rodina má ten svůj zaručený recept, bez kterého by byly svátky neúplné. Ať už patříte k zastáncům tradice, nebo rádi experimentujete, zkuste se inspirovat následujícím receptem.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
600 g | den předem uvařených salátových brambor |
1 ks | velké červené jablko i se slupkou |
1 ks | uvařená mrkev |
1 ks | malá cibulka |
4 ks | nakládané okurky |
4 lžíce | majonézy Hellmann´s ORIGINÁL |
4 lžíce | zeleného hrášku |
1 lžíce | hořčice |
1 lžíce | octa |
1 lžička | cukru |
čerstvě drcený pepř | |
sekaná pažitka | |
sůl |
Postup:
1. Nerjlépe den předem uvařené brambory a mrkev nakrájíme na kostky
2. Okurku, jablka na menší kostky, cibuli najemno
3. Vše spolu s hráškem vložíme do mísy a promícháme
4. Z majonézy, soli, pepře, octa, cukru připravíme dresink a smícháme se zeleninou
5. Salát ještě případně dochutíme solí, octem, cukrem
6. Necháme odležet, před podáváním posypeme nasekanou pažitkou.
Zdroj: www.hellmanns.cz.