REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Česko-slovenský tradiční bramborový salát

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Mísa vychlazeného bramborového salátu patří k vánočním tradicím, každá rodina má ten svůj zaručený recept, bez kterého by byly svátky neúplné. Ať už patříte k zastáncům tradice, nebo rádi experimentujete, zkuste se inspirovat následujícím receptem.


Ingredience:
1 ksvelké červené jablko i se slupkou
1 ksuvařená mrkev
1 ksmalá cibulka
4 ksnakládané okurky
4 lžícemajonézy Hellmann´s ORIGINÁL
4 lžícezeleného hrášku
1 lžícehořčice
1 lžíceocta
1 lžičkacukru
čerstvě drcený pepř
sekaná pažitka
sůl
600 gden předem uvařených salátových brambor
Rozpis na 4 porce:

Postup:

1. Nerjlépe den předem uvařené brambory a mrkev nakrájíme na kostky
2. Okurku, jablka na menší kostky, cibuli najemno
3. Vše spolu s hráškem vložíme do mísy a promícháme
4. Z majonézy, soli, pepře, octa, cukru připravíme dresink a smícháme se zeleninou
5. Salát ještě případně dochutíme solí, octem, cukrem
6. Necháme odležet, před podáváním posypeme nasekanou pažitkou.

Poznámka:

Zdroj: www.hellmanns.cz.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy