REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dietnější bramborový salát

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Salát z uvařených brambor, zeleniny a jablka, ochucený majonézou se smetanou.


Ingredience:
Rozpočet pro 4 osoby:
400 gbrambor
100 gmajonézy
50 gzmrazeného hrášku
50 gzmrazené kukuřice
50 gzmrazené mrkve
2 kssterilované okurky
1 ksmenší cibule
1/2 ksjablka
2 lžícesmetany zakysané
1 lžičkahořčice
citrónová šťáva
cukr
sůl

Postup:

1. Brambory uvaříme ve slupce do měkka, scedíme je, ještě horké oloupeme, necháme vychladnout a nakrájíme na kostičky
2. Cibuli očistíme, nakrájíme nadrobno, spaříme vroucí vodou, necháme okapat a vychladnout
3. Zmrazenou mrkev, hrášek, kukuřici krátce povaříme v mírně osolené vodě, scedíme, necháme okapat a vychladnout
4. Jablko oloupeme, rozkrojíme, zbavíme jádřince a nakrájíme na kostičky
5. Okurky nakrájíme na tenčí kolečka
6. Vše dáme do mísy, přidáme rozšlehanou majonézu s kysanou smetanou, promícháme a ochutíme hořčicí, citrónovou šťávou, solí, cukrem a zlehka promícháme
7. Necháme cca 2 hodiny v chladnu rozležet.

Doporučení:

Na saláty se nejlépe hodí lojovité (masité) brambory, které se nerozvaří.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy