REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pánkův mistrovský bramborový salát

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V sobotu 2. prosince proběhl ve středočeském Mratíně jedenáctý ročník Mistrovství ČR v přípravě bramborového salátu Vitana Majonéza Cup 2017. Toto je vítězný recept!


Ingredience:
2 kgbrambor A
8 kskřepelčích vajec
5 kssterilovaných okurek
4 ksslepičí vejce
4 ksmrkve
3 ksstonky řapíkatého celeru
3 ksšalotky
2 ksjablka různých odrůd
2 kslahůdkové cibulky
1 ksžlutá, červená a bílá cibule
1 ksčervená kapie
5 lžiczeleného hrášku
4 lžíceVitana majonézy
4 lžíceVitana tatarské omáčky
2 lžíceplnotučné hořčice
voda
pepř
med
sůl

Postup:
  1. Brambory uvaříme den předem v solném roztoku (voda a sůl – 4:1), je nutné, aby byly bez známek poškození, nepopraskané, vychladlé je oloupeme a nakrájíme na kostičky
  2. Mrkev vaříme zvlášť v osolené vodě, mrkev, všechny cibule a okurky nakrájíme na menší kostičky, mražený zelený hrášek přidáme hned zpočátku, aby rozmrzl
  3. Červenou kapii týden předem spaříme vařící vodou, stáhneme slupku a ve větších kusech vložíme do okurkového láku „natáhnout“ chuť, křupavou ochucenou kapii pokrájíme na menší kostičky
  4. Řapíkatý celer důkladně očistíme od tuhých vláken a nakrájíme na velmi jemné kousky
  5. Dvě různé odrůdy jablek oloupeme, odstraníme jádřince a pokrájíme na kostičky těsně před mícháním, aby nezhnědla
  6. Slepičí a křepelčí vejce uvaříme, necháme vychladnout, oloupeme a překrojíme strunovým kráječem dvakrát do kříže, křepelčí rozkrájíme na čtvrtinky a použijeme na dozdobení porcí
  7. Osolíme, opepříme, přidáme majonézu, tatarskou omáčku, hořčici, pár kapek medu a šetrně, ale důkladně, promícháme.
Poznámka:

Recept k článku: Mistrovství v přípravě bramborového salátu vyhrál tradiční recept

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy