Uvařené brambory rozšťouchané spolu s mlékem a máslem, opečené na oleji jako omeleta.
Ingredience:
500 g | brambor |
50 g | másla |
100 ml | mléka |
olej | |
sůl | |
osolená voda na uvaření brambor |
Postup:
1. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na čtvrtky, zalijeme horkou slanou vodou a vaříme doměkka
2. Vodu slijeme, brambory rozšťoucháme a dobře promícháme
3. Kastrol s kaší necháme na mírném plameni a za stálého míchání přidáváme máslo a horké mléko
4. Bramborovou kaši dohladka vymícháme a podle potřeby osolíme
5. Hotovou kaši rozprostřeme na rozpálenou pánvičku s nepřilnavým povrchem pomaštěnou olejem a opečeme ji do křupava.
Kaši na pánvičce můžeme přehnout do měsíčku, jako palačinku, lépe se nám bude servírovat.