REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Opečená bramborová kaše

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařené brambory rozšťouchané spolu s mlékem a máslem, opečené na oleji jako omeleta.


Ingredience:
500 gbrambor
50 gmásla
100 mlmléka
olej
sůl
osolená voda na uvaření brambor

Postup:

1. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na čtvrtky, zalijeme horkou slanou vodou a vaříme doměkka
2. Vodu slijeme, brambory rozšťoucháme a dobře promícháme
3. Kastrol s kaší necháme na mírném plameni a za stálého míchání přidáváme máslo a horké mléko
4. Bramborovou kaši dohladka vymícháme a podle potřeby osolíme
5. Hotovou kaši rozprostřeme na rozpálenou pánvičku s nepřilnavým povrchem pomaštěnou olejem a opečeme ji do křupava.

Doporučení:

Kaši na pánvičce můžeme přehnout do měsíčku, jako palačinku, lépe se nám bude servírovat.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy