REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Klasický bramborový salát

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Povařené salátové brambory oloupané, nakrájené na kostičky, smíchané s povařenou, důkladně okapanou zeleninou, majonézou, hořčicí a vajíčky uvařenými na tvrdo. Salát dochucený octem, pepřem a solí.


Ingredience:
800 gsalátových brambor
4 vrchovaté lžícemajonézy Delikátní (Hellmanns)
1 lžícedijonské nebo plnotučné hořčice
1 lžíceocta
3 ksnatvrdo uvařená vejce
2 kskyselé okurky
2 ksmrkve
1 ksmalá konzerva sterilovaného hrášku
1 ksmalé petržele
1 ksšalotky
kousek celeru
voda
pepř
sůl

Postup:

1. Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě na skus cca 12 minut, pak je necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kostičky (můžeme použít strunový kráječ)
2. Kořenovou zeleninu i okurku nakrájíme na drobné kostičky a v osolené vodě uvaříme na skus cca 7 minut, na posledních pár vteřin k zelenině přihodíme na kostičky nakrájenou šalotku
3. Uvařenou zeleninu s cibulí necháme v sítku okapat a zchladit
4. Nakrájené brambory a zeleninu přendáme do mísy, osolíme, opepříme, přidáme ocet, hořčici, majonézu a zlehka, ale důkladně promícháme
5. Nakonec přidáme do salátu na kostičky nakrájená vajíčka a okapaný hrášek a znovu promícháme
6. Doladíme chutě a necháme vychladit.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy