Jednoduchý, ale přitom chutný bramborový salát vhodný jako příloha také k pečeným, smaženým, grilovaným, ale i jinak upraveným rybám.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
1 kg | brambor |
2 lžíce | nasekané petrželové natě |
2 ks | cibule |
pepř | |
ocet | |
voda | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Brambory ve slupce uvaříme v mírně oslené vodě na skus, nesmí se rozpadat!, vodu slijeme a necháme je okapat
2. Pak je oloupeme, nakrájíme na plátky nebo kostky, osolíme je a zalijeme olejem smíchaným s octem
3. Nakonec do brambor přidáme na tenká kolečka nakrájenou cibuli, nasekanou petrželovou nať, vše promícháme, okořeníme pepřem, případně ještě mírně dosolíme a necháme v lednici chvíli odležet.
Salát lze ještě doplnit o kousky sýra, případně o další suroviny.
Poznámka:Zdroj: Rybářský rozcestník.