REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborový salát vídeňský

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Varianta vídeňského přílohového salátu bez majonézy.


Ingredience:
1 kgbrambor, dopředu uvařených ve slupce
3 lžícekvalitního slunečnicového oleje
2 lžícepřevařené vody
1 lžíceocta 8 %
1/2 lžičkymletého černého pepře
1/2 lžičkysoli
2 ksčervené cibule
1 ksčerstvého zeleného paprikového lusku

Postup:

1. Dopředu uvařené a vychladlé brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, větší brambory před tím raději přepůlíme
2. Vložíme ho hluboké mísy, osolíme, okořeníme pepřem a přidáme cibuli nakrájenou na tenká kolečka a papriku zbavenou jadřince, očištěnou a nakrájenou na kratší tenké nudličky
3. Opatrně promícháme a zalijeme směsí z oleje, octa a vody, znovu promícháme
4. Salát dáme do lednice a necháme ho rozležet nejlépe do druhého dne.

Poznámka:

Recept na vídeňský bramborový salát s majonézou najdete zde: Vídeňský bramborový salát

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy