Salát ze směsi nakrájených vařených brambor a zeleniny.
Ingredience:
Rozpis na 1 kg: | |
520 g | předem uvařených, oloupaných brambor |
200 g | zeleninové směsi do bramborového salátu sterilovaného bez nálevu |
200 g | základní majonézy |
72 g | vařených vajíček |
50 g | cibule |
20 g | octa |
10 g | cukru |
10 g | soli |
0,5 g | mletého černého pepře |
Postup:
1. Předem uvařené a dobře vychladlé brambory nakrájíme na kostičky
2. Přidáme okapanou zeleninovou směs pro přípravu bramborového salátu, nadrobno nakrájenou cibuli, nakrájená vařená vejce (nebo jen bílky)
3. Vše promícháme s majonézou ochucenou octem, cukrem, mletým pepřem a solí.
Příprava základní majonézy viz. recepty Majonéza základní, Majonéza základní II..