REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborový salát s vejci

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Salát ze směsi nakrájených vařených brambor a zeleniny spojený ochucenou majonézou.


Ingredience:
Rozpis na 1 kg:
520 gpředem uvařených, oloupaných brambor
200 gzákladní majonézy
180 gokurek sterilovaných bez nálevu
72 guvařených vajíček (nebo jen bílky)
50 gcibule
40 gmrkve sterilované bez nálevu
20 gocta
10 gcukru
10 gsoli
0,5 gmletého černého pepře

Postup:

1. Předem uvařené a dobře vychladlé brambory nakrájíme na kostičky
2. Přidáme na kostičky nakrájené okurky, mrkev, nadrobno nakrájenou cibuli, nakrájená vařená vejce (nebo vařené bílky)
3. Vše promícháme s majonézou ochucenou octem, cukrem, mletým pepřem a solí.

Poznámka:

Příprava základní majonézy viz. recepty Majonéza základní, Majonéza základní II..

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy