REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborový salát s ředkvičkami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vychlazený bramborový salát připravený z nových brambor, červené cibule, salátové okurky a ředkviček.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
500 gnových brambor
500-600 mlvývaru
1 svazekředkviček
3 lžícevinného octa
2 lžíceolivového oleje
1 kssalátové okurky
1 ksčervené cibule
sůl

Postup:

1. Oškrábané brambory nakrájíme na silnější plátky nebo půlkolečka
2. V hrnci rozehřejeme olej a brambory na něm ze všech stran stejnoměrně opečeme, pak je zalijeme vroucím vývarem a uvaříme doměkka (musí zůstat pevné!), přebytečnou tekutinu slijeme
3. Cibuli oloupeme, pokrájíme na kolečka a spaříme vroucí vodou
4. Okurku s ředkvičkami omyjeme, okurku nakrájíme na půlkolečka, ředkvičky na plátky
5. Všechnu nakrájenou zeleninu vmícháme do brambor, salát dochutíme solí a octem, uložíme do chladničky vychladit.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy