REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kokosoví tučňáci

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hlavně děti mají rády toto vánoční cukroví ve tvaru tučňáků.


Ingredience:
Rozpis na cca 22 ks:
140 gdětských piškotů
125 gtvarohu
100 gmletého cukru
80 gstrouhaného kokosu
60 gmásla
2 lžícemléka
vanilkový cukr
Na ozdobu:
čokoládová poleva
plátky mandlí na křidélka
kandované ovoce na zobáčky
bílková poleva

Postup:

1. Polovinu piškotů rozmačkáme válečkem na nudle, přisypeme kokos, část cukru, máslo i mléko a vypracujeme těsto
2. Formičky na včelí (vosí) úly vysypeme cukrem, do každé dáme kousek těsta, prstem promačkáme a pak těsto vyklopíme
3. Až máme těsto zpracované, umícháme tvaroh s cukrem a po částech plníme do připravených tělíček budoucích tučňáků, nakonec zespodu každého tělíčka přitiskneme piškot
4. Tělíčka tučňáků namočíme do rozpuštěné čokoládové polevy (máčíme hlavičky a polovinu těla, vytvoříme tak fráčky)
5. Křidélka z mandlí lepíme těsně před zaschnutím čokolády, nebo je později můžeme přichytit bílkovou polevou
6. Zobáčky vytvoříme pomocí nože, do malé dírky v hlavičce zapíchneme nejlépe červený kousek kandovaného ovoce
7. Nakonec očka tučňáků namalujeme pomocí bílkové polevy.

Poznámka:

Recept na polevy ke zdobení cukroví: Bílková poleva, Poleva ke zdobení kornoutkem.Čokoládová poleva viz. recept: Čokoládová poleva.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy