REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Včelí úly

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nepečené cukroví ve tvaru včelích úlů z mletých ořechů, moučkového cukru, bílku a rumu, plněné máslovým krémem.


Ingredience:
Nepečená hmota:
200 gmoučkového cukru
200 gmletých ořechů
1 lžícerumu
1 ksbílku
1 ksbalíček dětských piškotů
formičky na úly
Náplň (krém):
0,25 lmléka
4 lžícevanilkového pudinku
100 gmásla
100 gcukru
1 ksžloutek
rum

Postup:

1. Mleté ořechy, moučkový cukr, rum a bílek zpracujeme ve hmotu
2. Formičky na vosí hnízda vysypeme moučkovým cukrem, aby se lépe vyklápěly a vždy kousek těsta pomocí konce vařečky vytvarujeme ve vosí hnízdo
3. Lžičkou naplníme krémem, přiklopíme piškotem a „úlek“ vyklopíme.

Příprava krému:
Krém uvaříme z mléka a pudinku (recept najdete na obalu pudinku) a necháme jej vychladnout, máslo utřeme s cukrem, žloutkem a rumem, potom pomalu vmícháme pudinkovou kaši.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy