REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Včelí úly II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nepečené cukroví z mletých dětských piškotů, moučkového cukru, másla, kakaa a rumu, plněné máslovým krémem.


Ingredience:
200 gmletých piškotů
180 gmoučkového cukru
120 gmásla
2 lžícekakaa
3 lžícerumu
balíček dětských piškotů
formičky na úly
Náplň (krém):
0,25 lmléka
4 lžícevanilkového pudinku
100 gmásla
100 gcukru
1 ksžloutku
rum

Postup:

1. Mleté piškoty, moučkový cukr, máslo, kakao a rum zpracujeme ve hmotu
2. Formičky na včelí úly vysypeme moučkovým cukrem, aby se lépe vyklápěly a vždy kousek těsta pomocí konce vařečky vytvarujeme ve včelí hnízdo
3. Lžičkou pak naplníme úly krémem, přiklopíme piškotem a „úlek“ vyklopíme.

Příprava krému:
Krém uvaříme z mléka a pudinku (recept najdete na obalu pudinku) a necháme jej vychladnout, máslo utřeme s cukrem, žloutkem a rumem, potom pomalu vmícháme pudinkovou kaši.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy