REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ořechové hříbky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ořechové vánoční cukroví ve tvaru hříbků je velmi originální, skvělé pro vášnivé houbaře. Každého hosta ihned zaujme mezi záplavou ostatního cukroví. Ovšem také skvěle chutná!


Ingredience:
200 gmletých vlašských ořechů nebo mandlí
100 gpráškového cukru
10 gkakaa, nebo nastrouhané čokolády
1-2 ksvaječn bílky
cukr na a kakao na obalení, trochu bílku na lepení kloboučků

Postup:

1. Ořechy, cukr a bílek si smícháme na tvarovatelnou hmotu, když je třeba, přidáme druhý bílek (záleží na velikosti vajíček!)
2. Takovou menší polovinu si oddělíme a smícháme s kakaem, nebo čokoládou až z druhé, té větší poloviny si vytvarujeme nohy hříbků, které urovnáme a zároveň vyválíme v cukru
3. Také z tmavé hmoty vytvarujeme kloboučky, každý posypeme kakaem přes sítko, nebo je můžeme horní částí do kakaa namočit
4. Nakonec natřeme vrch každé třeně (nohy) bílkem a přilepíme na něj klobouček, který jemně a opatrně přitlačíme
5. Hříbky necháme dobře zaschnout, cca 1-2 dny a pak podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy