Nepečené vykrajované cukroví z ořechů, povidel, švestek, cukru a másla, slepované náplní, potřené rozpuštěnou čokoládou, zdobené cukrovými kuličkami.
Ingredience:
200 g | mletých vlašských ořechů |
200 g | švestkových povidel |
150 g | másla |
100 g | sušených švestek |
100 g | moučkového cukru |
50 ml | rumu |
1 ks | velkého balení dětských piškotů |
moučkový cukr na vál | |
Na náplň: | |
300 ml | salka |
200 g | másla |
Na dohotovení: | |
100 g | hořké čokolády |
cukrové kuličky |
Postup:
1. Švestky zalijeme rumem, necháme je chvíli nabobtnat, pak scedíme, necháme okapat a na drobno nakrájíme
2. Dětské piškoty a vlašské ořechy na jemno pomeleme
3. V míse smícháme pomleté vlašské ořechy a piškoty, přidáme povidla, švestky, změklé máslo, moučkový cukr, vše promícháme a vypracujeme vláčné těsto, které necháme alespoň 1 hodinu v lednici odpočinout
4. Pak ztuhlé těsto znovu propracujeme, rozválíme na vále posypaným moučkovým cukrem na plát silný 3 mm, vykrájíme srdíčka, která naskládáme na tácy a v lednici necháme znovu ztuhnout
5. Na náplň změklé máslo utřeme do pěny a pomalu vmícháme studené salko
6. Srdíčka potřeme připravenou náplní a slepujeme po dvou k sobě, potřeme rozpuštěnou čokoládou a ozdobíme cukrovými kuličkami.