REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ořechová srdíčka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nepečené vykrajované cukroví z ořechů, povidel, švestek, cukru a másla, slepované náplní, potřené rozpuštěnou čokoládou, zdobené cukrovými kuličkami.


Ingredience:
200 gmletých vlašských ořechů
200 gšvestkových povidel
150 gmásla
100 gsušených švestek
100 gmoučkového cukru
50 mlrumu
1 ksvelkého balení dětských piškotů
moučkový cukr na vál
Na náplň:
300 mlsalka
200 gmásla
Na dohotovení:
100 ghořké čokolády
cukrové kuličky

Postup:

1. Švestky zalijeme rumem, necháme je chvíli nabobtnat, pak scedíme, necháme okapat a na drobno nakrájíme
2. Dětské piškoty a vlašské ořechy na jemno pomeleme
3. V míse smícháme pomleté vlašské ořechy a piškoty, přidáme povidla, švestky, změklé máslo, moučkový cukr, vše promícháme a vypracujeme vláčné těsto, které necháme alespoň 1 hodinu v lednici odpočinout
4. Pak ztuhlé těsto znovu propracujeme, rozválíme na vále posypaným moučkovým cukrem na plát silný 3 mm, vykrájíme srdíčka, která naskládáme na tácy a v lednici necháme znovu ztuhnout
5. Na náplň změklé máslo utřeme do pěny a pomalu vmícháme studené salko
6. Srdíčka potřeme připravenou náplní a slepujeme po dvou k sobě, potřeme rozpuštěnou čokoládou a ozdobíme cukrovými kuličkami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy