REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře pečené na způsob bažanta

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuře prošpikované slaninou, upečené na cibulovém základě spolu s divokým kořením pěkně dozlatova.


Ingredience:
1 ksstředně velkého kuřete
160 gslaniny
100 gcibule
90 gmásla
10 gnového koření
10 gcelého pepře
2 ksbobkové listy
několik kuliček nového koření
voda na podlévání
jalovec
sůl

Postup:

1. Dobře očištěné kuře mírně osolíme na povrchu i uvnitř
2. Polovinou slaniny stehna prošpikujeme
3. Druhou polovinu slaniny nakrájíme na malé kostičky, částečně ji rozškvaříme, přidáme polovinu másla a na jemno pokrájenou cibuli
4. Cibuli osmahneme dozlatova, přidáme trochu vody a koření
5. Vložíme připravené kuře a za občasného obracení, polévání vypečenou šťávou a podlévání vodou pečeme doměkka
6. Měkké kuře vyjmeme, zbylou šťávu podle potřeby zředíme vodou, zjemníme zbylým máslem a krátce povaříme.

Doporučení:

Jako přílohu doporučujeme různě upravené brambory nebo rýži.

Poznámka:

Proužky špeku můžete před použitím vložit do mrazáku, pak se Vám bude dobře špikovat!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy