REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře pečené po čínsku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuře upečené dozlatova, hustě potřené marinádou.


Ingredience:
1 kskuřete
sůl
Na marinádu:
1 lžičkachilli
1 lžičkamletého hořčičného semínka
125 mlčerveného vína
125 mlmedu

Postup:

1. Kuře očistíme, opláchneme, osušíme a osolíme
2. Připravíme si marinádu; v kastrůlku smícháme červené víno, med, chilli, mletá hořčičná semínka a na mírném plameni prohřejeme
3. Kuře polijeme 125 ml vychladlé marinády, vložíme na rošt do pekáčku, dáme do vyhřáté trouby na 160 °C a pečeme cca 75 – 90 minut za občasného potírání zbylou marinádou a když začne kůrka příliš hnědnout, dopečeme ji pod alobalem.

Poznámka:

Upečené kuře poznáme podle toho, jakou barvu má šťáva, která z něho vytéká, když do něho píchneme vidličkou. Z hotového masa vytéká čirá, z nedopečeného narůžovělá.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy