REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře pečené po porcích

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Porce kuřete upečené dozlatova, měkké a šťavnaté s příchutí pepře.


Ingredience:
4 ksporcí kuřete (vykostěná stehna nebo prsíčka)
4 lžíceoleje
20 ghladké mouky
mletý pepř
sůl
horká voda na podlévání

Postup:

1. Dobře očištěné kuřecí porce osolíme a slabě opepříme
2. Na rozehřátém oleji je po obou stranách zprudka opečeme, podlijeme horkou vodou a asi 10 minut zakryté dusíme
3. Dále kuřecí porce pečeme v troubě odkryté, vypečenou šťávou maso poléváme a občas ho i obracíme, podle potřeby podléváme horkou vodou
4. Pečeme do měkka, pak kuře vyjmeme a aby bylo více šťávy, zaprášíme vypečenou šťávu hladkou moukou, krátce osmahneme, zalijeme vodou a za stálého míchání provaříme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy