Na pánvi nebo v hrnci opečené porce kuřecího masa, dopečené v troubě spolu kolečky citrónu a cibule, plátky česneku, snítky tymiánu, zalité vínem a kuřecím vývarem.
Ingredience:
1 ks | na osminky rozporcovaného kuřete nebo několik kuřecích nohou |
1 ks | cibule |
2 ks | citrony |
4-6 ks | stroužků česneku |
400 ml | kuřecího vývaru |
125 ml | suchého bílého víny |
60 ml | olivového oleje |
několik snítek tymiánu | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Naporcované kuřecí maso nebo paličky kuřete osolené a okořeněné pepřem, oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli, plátky citronu a česneku, spolu se snítky tymiánu a olejem smícháme ve velké míse
2. Na velké hluboké pánvi (kterou lze dát do trouby), nebo v hrnci na dobře rozpáleném oleji postupně opečme kuřecí maso, ze všech stran ho opečeme, aby se zatáhlo a lehce zhnědlo, pak přidáme zbývající ingredience z mísy a vše chvíli restujeme
3. Zalijeme vínem, 1-2 minuty prohřejeme, pak přilijeme vývar a tekutinu přivedeme k varu
4. Pánev či hrnec zaklopíme poklicí a dáme do trouby vyhřáté na 180 °C, pečeme asi 40 minut, až maso pěkně změkne.