REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře pečené na citronech

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na pánvi nebo v hrnci opečené porce kuřecího masa, dopečené v troubě spolu kolečky citrónu a cibule, plátky česneku, snítky tymiánu, zalité vínem a kuřecím vývarem.


Ingredience:
1 ksna osminky rozporcovaného kuřete nebo několik kuřecích nohou
1 kscibule
2 kscitrony
4-6 ksstroužků česneku
400 mlkuřecího vývaru
125 mlsuchého bílého víny
60 mlolivového oleje
několik snítek tymiánu
pepř
sůl

Postup:

1. Naporcované kuřecí maso nebo paličky kuřete osolené a okořeněné pepřem, oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli, plátky citronu a česneku, spolu se snítky tymiánu a olejem smícháme ve velké míse
2. Na velké hluboké pánvi (kterou lze dát do trouby), nebo v hrnci na dobře rozpáleném oleji postupně opečme kuřecí maso, ze všech stran ho opečeme, aby se zatáhlo a lehce zhnědlo, pak přidáme zbývající ingredience z mísy a vše chvíli restujeme
3. Zalijeme vínem, 1-2 minuty prohřejeme, pak přilijeme vývar a tekutinu přivedeme k varu
4. Pánev či hrnec zaklopíme poklicí a dáme do trouby vyhřáté na 180 °C, pečeme asi 40 minut, až maso pěkně změkne.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy