REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře na zelenině s libečkem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Celé pečené křupavé kořeněné kuře se slaninou, cibulí, máslem, libečkem a rajčaty, paprikami i česnekem.


Ingredience:
Pro čtyři osoby:
1 kskuřete
8 kscherry rajčátek
2 kszelené papriky
1 kssvazku libečku
1 kscibule
100 goravské slaniny
20 gmásla
směs koření na kuře (paprika, sušený česnek, kurkuma, římský kmín, pepř)
stroužky česneku
kuřecí vývar

Postup:

1. Kuře naporcujeme, osolíme a posypeme směsí na kuře (buď si ji koupíme, nebo připravíme sami v hmoždíři)
2. Necháme několik hodin odpočinout
3. Do pekáčku dáme slaninu, cibuli, kuře, máslo, libeček a pečeme přikryté na střední teplotu 20 minut
4. Pak kuře odkryjeme, přidáme nakrájená rajčata, papriky, česnek a pečeme ještě 40 minut
5. Na posledních deset minut zvýšíme výkon a odkryjeme, aby se vytvořila křupavá kůrka.

Doporučení:

Podáváme s vařenými novými brambory.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autor a fotografie i textu: Tomáš Mika.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy