Kuřecí stehna pečená s kysaným zelím, obložená na menší kousky nakrájenou slaninou a na kolečka nakrájenou cibulí, pečená přelévaná černým pivem.
Ingredience:
4 ks | kuřecích stehen |
1 ks | červené cibule |
500 g | kysaného zelí |
200 g | anglické slaniny |
500 ml | černého piva |
1 lžička | kmínu |
voda | |
sůl |
Postup:
- Na menší kousky překrájené kysané zelí vložíme i s nálevem do pekáčku, zalijeme dostatečným množstvím studené vody tak, aby bylo celé ponořené
- Očištěná, kuřecí stehna položíme na vrstvu zelí, obložíme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibulí, na nudličky nakrájenou anglickou slaninou, podle chuti osolíme a okmínujeme
- Pekáček se zelím i kuřecími stehny dáme do předem vyhřáté trouby, pečeme při 180 °C doměkka (asi 50 – 60 minut), za občasného přelévání černým pivem.
Podáváme například s vařenými brambory nebo například, jako na obrázku, s chlupatými knedlíky.
Poznámka:Foto: Naďa Indruchová