REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečené kuře po alföldsku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ve varné skleněné nádobě upečená kuřata, osolená, ochucená majoránkou, svázaná a potřená vyškvařeným drůbežím sádlem.


Ingredience:
2 ksmenší kuřata (1 kus tak 800 g)
60 gškvařeného drůbežího sádla
majoránka
voda
sůl
skleněná nádoba na upečení

Postup:

1. Očištěná a z vrchu i zevnitř osolená kuřata zevnitř posypeme trochou v ruce rozemleté majoránky
2. Aby kuřata držela tvar při pečení, svážeme nití konce kuřecích stehýnek
3. Kuřata potřeme sádlem a vložíme je do nádoby na pečení z varného skla, na počátku pečení maso podlijeme trochou vody, při pečení je občas poléváme vypečenou šťávou
4. Pečeme v troubě vyhřáté na 190-200 °C do červena, upečená kuřata vyjmeme z trouby necháme několik minut v klidu odpočinout, až potom porcujeme.

Doporučení:

Podáváme nejlépe s bramborovou kaší nebo s hráškovou rýží a s ovocným kompotem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy