Ve varné skleněné nádobě upečená kuřata, osolená, ochucená majoránkou, svázaná a potřená vyškvařeným drůbežím sádlem.
Ingredience:
2 ks | menší kuřata (1 kus tak 800 g) |
60 g | škvařeného drůbežího sádla |
majoránka | |
voda | |
sůl | |
skleněná nádoba na upečení |
Postup:
1. Očištěná a z vrchu i zevnitř osolená kuřata zevnitř posypeme trochou v ruce rozemleté majoránky
2. Aby kuřata držela tvar při pečení, svážeme nití konce kuřecích stehýnek
3. Kuřata potřeme sádlem a vložíme je do nádoby na pečení z varného skla, na počátku pečení maso podlijeme trochou vody, při pečení je občas poléváme vypečenou šťávou
4. Pečeme v troubě vyhřáté na 190-200 °C do červena, upečená kuřata vyjmeme z trouby necháme několik minut v klidu odpočinout, až potom porcujeme.
Podáváme nejlépe s bramborovou kaší nebo s hráškovou rýží a s ovocným kompotem.