REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Paprikový hrnec

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Paprikový hrnec je pojem docela zavádějící, protože v tomto maďarském receptu najdete kromě zelených paprik také mleté hovězí a vepřové maso, brambory, cibuli … a rajčata.


Ingredience:
350 gmletého hovězího a vepřového masa smíchaného nejlépe 1:1
350 gbrambor
250 grajčat
100 gcibule
50 gtuku
2 ksvětší zelené papriky
1/8 lvývaru z kostí (nebo vody smíchané s masoxem)
pepř
sůl

Postup:

1. Oloupané, pokrájené cibule osmahneme v hrnci na tuku
2. Přidáme mleté maso, které chvíli podusíme, pak přidáme oloupané, na kostičky nakrájené brambory, které také chvíli v hrnci osmahneme
3. V této fázi přidáme papriky zbavené jadřinců a nakrájené na proužky, vše osolíme a okořeníme pepřem, podlijeme vývarem a zvolna, přikryté dusíme 15-20 minut
4. Mezitím krátce spaříme rajčata, sloupneme z nich slupku, nakrájíme na osminky a přidáme je do hrnce
5. Pokrm jen krátce podusíme, tak 5 minut a můžeme servírovat.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy