REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečené selátko se šampaňským zelím

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V celku upečené selátko o váze 8-10 kg, servírované s bramborami a šampaňským zelím. Originální název: Ropogós malacsült pezsgőskáposztával


Ingredience:
1 ksselátka v celku o váze 8-10 kg
300 guzené slaniny
1 lpiva
majoránka
oregano
tymián
pepř
sůl
Na šampaňské zelí:
2 kgčerveného zelí
2-3 kscibule
1 ksláhve šampaňského
2-3 lžícesádla
kmín
cukr

Postup:

1. Celé selátko důkladně omyjeme ve studené vodě a dosucha utřeme čistou utěrkou, zevnitř selátko dobře osolíme, opepříme, okořeníme majoránkou, tymiánem, kmínem a oreganem
2. Celé sele položíme na pekáč a potřeme slaninou namočenou v pivě
3. Pečeme v troubě asi 3 hodiny dokřupava, za stálého potírání výpekem a občasného přelévání pivem
4. Selátko servírujeme s opečenými brambory a šampaňským zelím.

Příprava šampaňského zelí:
1. Na sádle osmahneme drobně nakrájenou cibuli, ochutíme trochou cukru a kmínem
2. Přidáme nakrájené červené zelí a zalijeme ho šampaňským
3. Pod pokličkou ho dusíme asi 15-20 minut doměkka.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy