REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře po šabatecku, duryňský knedlík, dušený špenát

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Velice chutné menu seskládané z pečeného kuřecího masa, bramborových knedlíků a podušeného špenátové protlaku.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
1 kskuřete
150 gšabatecké slaniny
1 lžícesádla
4 ksstroužky česneku
kuřecí vývar
bobkový list
nové koření
kmín
pepř
sůl
Na knedlíky:
400 gbrambor uvařených ve slupce
300 gbrambor syrových
150 gsolamylu
50 ghrubé mouky
1 ksvejce
sůl
Na špenát:
2 balíčkyšpenátové protlaky
100 ml30 % smetany
2 lžícesádla
4 ksstroužky česneku
2 ksmenší cibule
2 ksvejce

Postup:
  1. Kuře naporcujeme, osolíme, potřeme česnekem a protkneme částí šabatecké slaniny
  2. Do pekáčku dáme zbytek slaniny, cibuli, sádlo a koření, vložíme kuře, pokmínujeme jej, podlijeme vývarem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut, pak zvýšíme teplotu, odkryjeme a dopečeme na kůrku
  3. Porce kuřete podáváme s knedlíky a dušeným špenátem.

Na  knedlíky:

  1. Nastrouháme vařené brambory, které jsme si oloupali a přidáme k nim nastrouhané syrové oloupané brambory zbavené tekutiny, přidáme vejce, škrob, mouku a sůl a vytvoříme koule
  2. Zavařujeme v mírně osolené vodě asi dvanáct minut.

Na špenát:

  1. Na sádle zpěníme nakrájené cibule, přidáme povolený protlak, dusíme asi 10 minut
  2. Dochutíme solí, pepřem a česnekem
  3. Na závěr zjemníme smetanou a zahustíme dvěma vejci.
Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autor fotografie i textu: Tomáš Mika

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy