REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře po portugalsku s křupavými bramborami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuře potřené piri piri marinádou, upečené dozlatova spolu s bramborami promíchanými s rozmarýnem a olejem.


Ingredience:
1,5 kgkuřete
600 gbrambor
2 lžíceolivového oleje
4 ksvětviček rozmarýnu
tuk na vymazání
Na piri piri marinádu:
1 lžícečerveného vinného octa
1 lžícemleté pálivé papriky
1/2 lžičky sušených chilli papriček
60 mlolivového oleje
60 mlcitronové šťávy
3 ksstroužků česneku
mletý pepř
sůl
Na dip:
1 hrst velkánasekaného koriandru
1 lžícecitronové šťávy
1/2 lžíceolivového oleje
150 gmajonézy
60 gzakysané smetany
2 kszelených chilli papriček

Postup:

1. Na piri piri marinádu umixujeme dohladka oloupané na drobno nasekané stroužky česneku, chilli papričku, pálivou mletou papriku, citronovou šťávu, vinný ocet, olivový olej, mletý pepř a sůl, asi čtvrtinu marinády dáme stranou
2. Zbytkem marinády potřeme očištěné kuře, podél páteře přeřízneme, otočíme a dlaní ruky zmáčkneme do tvaru motýlka, pak jej kůží dolů položíme na lehce vymazaný plech a protáhneme jím 2 jehlice, vložíme na plech
3. Očištěné malé brambory promícháme s rozmarýnem a olivovým olejem, přidáme na plech ke kuřeti, vložíme do vyhřáté trouby na 200 °C a pečeme 30 minut, poté kuře obrátíme, pečeme dalších 30 minut a každých 10 minut potíráme zbylou marinádou
4. Na dip rozmixujeme očištěné nasekané chilli papričky, nasekaný koriandr, olivový olej, citronovou šťávu, mletý pepř, sůl a vmícháme do majonézy smíchané se zakysanou smetanou
5. Upečené kuře naporcujeme a servírujeme s opečenými bramborami a připraveným dipem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Tradiční české vánoční recepty na sladké pečivo, moučníky a dezerty, TOP výběr těch nejlepších receptů

Výběr známých, ale i méně známých, tradičních českých vánočních receptů na sladké pečivo, moučníky a dezerty z receptářů našich babiček a prababiček. TOP výběr těch nejoblíbenějších receptů z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz najdete pěkně na jednom místě, stačí kliknout na nadpis nebo fotku v tomto příspěvku! Přejeme vám velkou pohodu strávenou ve vašich provoněných kuchyních při přípravě úžasných voňavých vánočních dobrot třeba právě podle našich vyzkoušených receptů.

číst dále ...

Silvestrovské rychlovky

Letošní oslava Silvestra připadá na všední den. Po práci vám tedy mnoho času na pohoštění pro přátele nezbyde. Příprava tedy musí být rychlá a ideálně ještě originální a dobrá. To vše splňují naše tři silvestrovské recepty. Tak hurá do toho a půl je hotovo.

číst dále ...

Připravte si se svými dětmi a projektem Naskoč na mléčnou vlnu zajímavé vánoční cukroví

Vánoce jsou za dveřmi a ve většině domácností už pomalu ale jistě voní vánoční cukroví. Období, které děti zbožňují. Projekt „Naskoč na mléčnou vlnu“ vám přináší tipy na cukroví, které můžete spolu se svými dětmi připravit.

číst dále ...

Horké alkoholické (nejen) vánoční nápoje

Výběr 22 nejlepších receptů na horké zimní alkoholické nápoje na jednom místě! Horké zimní nápoje kombinované s něčím ostřejším patří odedávna do receptáře všech šikovných hospodyněk. Dokáží totiž zahřát nejen na těle, ale také na duši. Máme tu pro vás TOP výběr těch nejlepších receptů z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz na horké drinky připravené, nebo jen nastavené, právě kapkou něčeho ostřejšího. Nejen, že zahřejí, ale dokáží také provonět celý dům a vytvořit tak skvělou zimní domácí pohodu.

číst dále ...

Vánoční trio – hrách, čočka a kroupy

Hrachová polévka, čočka a houbový kuba. Oblíbená vánoční trojka, kterou schválí i výživový poradce. Jak na tyhle stálice, aby si pošmákli i ti nejzarytější odpůrci všeho zdravého?

číst dále ...

Prosinec provoněný tradičním pečením

Podzim rychle utekl a je tu zima. Jste připraveni na prosinec, pravděpodobně nejoblíbenější měsíc všech dětí? Nechte se inspirovat a připravte svým nejbližším pohádkové dezerty inspirované adventními svátky.

číst dále ...

Originální jogurtové vánoční cukroví

Linecké, vanilkové rohlíčky, vosí hnízda… To je česká vánoční klasika, která nikdy nezklame. Napadlo vás ale, že byste přidali do vánočního cukroví také jogurt? Vyzkoušejte, stojí to za to! Dva rychlé a jednoduché recepty pro vás nachystala česká mlékárna Hollandia ve spolupráci s juniorskou sekcí Asociace kuchařů a cukrářů ČR.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy