REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Svačinové pomazánky, TOP výběr těch nejlepších receptů z databáze kuchařky ReceptyOnLine.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jednoduché recepty na úžasné pomazánky servírované jen tak, namazané na pečivu. Některé se dají používat i jako dipy, k namáčení krekrů či kousků zeleniny, jiné lze využít i na potření chlebíčků, či kanapek. Ovšem především je využijeme na přípravu chutných svačinek do školy, práce či na výlet. V tomto výběru svačinových pomazánek najdete 24 vyzkoušených receptů!


Celé, podrobné recepty se objeví po kliknutí na konkrétní název receptu nebo jeho fotografii!

 

1.

Čertovská pomazánka

Výborná je především namazaná na opečeném toustovém chlebu nebo topince. Ale na čerstvém chlebu je také skvělá, nebo ji můžeme servírovat v misce se lžičkou a čerstvým pečivem zvláště. A proč čertovská? Protože je pěkně ostrá a pálí jako čert! :)

 

2.

Havířská pomazánka II.

Chutná pomazánka vhodná jako součást snídaňového menu. Ovšem skvěle chutná i k odpolednímu či večernímu čaji, pěkně namazaná na čerstvém pečivu.

 

3.

Hrášková pomazánka na chlebu

Například na opečených krajících chleba můžeme servírovat tuto domácí pomazánku z hrášku, smetanového sýru a máty. Skvělá svačinka jak pro dospělé, tak pro děti.

 

4.

Chalupářská pomazánka

Jednoduchá pomazánka skvělá jen tak, namazaná na chleba, ale hodí se i na chlebíčky či jednohubky. Další recept, který stojí za vyzkoušení…

 

5.

Liptovský sýr III.

Domácí sýrová pomazánka vyrobená ze slovenské brynzy, tvarohu, másla, zakysané smetany, mleté papriky, hořčice, soli a cibule.

 

6.

Masová pomazánka z vepřového masa

Pomazánka z pečeného vepřového masa, cibule, paštiky, brandy a bylinek. Skvělá svačinová pomazánka pro milovníky masa.

 

7.

Nivová pomazánka

Kdo má rád chuť modrého sýru, nivovou pomazánku bude milovat. Přitom ji lze připravit rychle, pomocí metličkového šlehače, připravuje se totiž jen ze tří surovin!

 

8.

Pomazánka z brokolice

Chvíli povařené růžičky brokolice, rozmačkané vidličkou a smíchané s dalšími ingrediencemi jako s jogurtem, sýrem lučina… Jde o výtečnou svačinovou pomazánku.

 

9.

Pomazánka z červené řepy a tvarohu

Rychlá pomazánka z naložené nastrouhané řepy, kelímku tvarohu a česneku. Díky česneku a pepři je mírně pikantní, skvělá na svačinu, nebo například jako součást obložených chlebíčků.

 

10.

Pomazánka z Kunovjanky

Zeleninová pomazánka s vložkou vajíček a salámu. Recept od paní Hynkové. Opět jedna z našich oblíbených svačinových pomazánek.

 

11.

Pomazánka z romaduru

Romadur utřený v misce s tvarohem, dochucený cibulí, chilli a červenou paprikou, nakonec zalitý pivem. Hotová pomazánka se nechává 4 dny zrát při pokojové teplotě, pak jde o úžasnou dobrotu podávanou například namazanou na čerstvém chlebu.

 

12.

Pomazánka z tvrdého salámu

Pomazánka z tvrdého salámu a dalších surovin, skvělá namazaná na chleba nebo rohlíky jako chutná snídaně, svačinka či večeře. Hodí se i na jednohubky!

 

13.

Pomazánka z uzené makrely a žervé

Takto připravená pomazánka je skvělá na čerstvém chlebu, ale i rohlíku. Je namíchaná z masa uzené, vykostěné makrely, vejce uvařeného natvrdo, kyselé okurky, žervé a dalších dobrot.

 

14.

Pomazánka ze zbytků pečeného masa

Když vám zbyde trochu pečeného masa z předchozího dne, zkuste si udělat tuto dobrou svačinovou pomazánku. Určitě si ji zamilujete.

 

15.

Rybičková pomazánka ze sardinek

U nás doma velice oblíbená svačinová pomazánka připravená ze dvou druhů nakládaných sardinek, másla, hořčice, kyselých okurek, vajec uvařených natvrdo, cibule a koření. Namazaná na čerstvém chlebu, bagetě nebo rohlíku je neodolatelná.

 

16.

Ředkvičková pomazánka z tvarohu a jogurtu

Děti milují, když svým rodičům mohou v kuchyni pomáhat. Příprava školní svačiny tak může být společnou zábavou s vaším dítětem. Zde máte tip na skvělou svačinovou pomazánku.

 

17.

Sýrová pomazánka s restovaným pórkem a šunkou

Na pánvi orestovaný pórek spolu se šunkou a kmínem, směs promíchaná s lučinou, hermelínem a pažitkou, svačinová pomazánka nakonec zjemněná smetanou.

 

18.

Ševcovský mls

Pomazánka z měkkého salámu, okurky, cibule a dalších ingrediencí skvělá jen tak na svačinku s čerstvým pečivem, ale výborná je také jako součást obložených chlebíčků.

 

19.

Škvarková pomazánka III.

Další variace na klasickou škvarkovou pomazánku vyrobenou z pomletých škvarků, cibule, česneku, hořčice, vajec, kyselé okurky a koření. Nevíte, co na svačinu či večeři? Vyzkoušejte právě tuto pomazánku namazanou na čerstvém krajíci chleba.

 

20.

Šunková pomazánka II.

Pomazánka z šunky a másla je výbornou alternativou místo klasického chleba se šunkou. Navíc se dá kombinovat se zeleninou nebo různými klíčky, které dodají jídlu šmrnc a pikantnost.

 

21.

Tvarohová pomazánka s vejci, šunkou a ředkvičkami

Další variace na svačinovou tvarohovou pomazánku. Tato je kromě jiného ochucená natvrdo uvařenými vajíčky, nadrobno pokrájenou šunkou a ředkvičkami.

 

22.

Tvarůžková pomazánka III.

Tvarůžky rozmělněné vidličkou, smíchané s jarní cibulkou, máslem, mletou paprikou, kořením a pivem. Další z výtečných svačinových pomazánek.

 

23.

Vepřenka neboli české rillettes

Při mírné teplotě v troubě upečené kousky vepřového bůčku, plecka a vyuzená žebra, spolu s cibulí a kořením, zalité vodou a pivem, směs rozmačkaná vidličkou a podávaná jako masová pomazánka, nejlépe na chlebu, obložená cibulí.

 

24.

Zeleninová pomazánka II.

Nadrobno nastrouhaná povařená zelenina, tedy přesně mrkev a celer, smíchaná spolu s nastrouhanou syrovou řepou, nadrobno pokrájenou okurkou, cibulí a natvrdo uvařenými vejci, vše spojené majonézou a dochucené kořením.

 

Další vyzkoušené, nejen svačinové, pomazánky najdete v naší internetové kuchařce ReceptyOnLine.cz zde: Pomazánky, slané krémy a pěny, paštiky / pomazánky…

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Není rýže, jako rýže. Jak to s jejími druhy vlastně je?

Jasmínová, basmati, parboiled, natural, tříbarevná, arborio – a takto bychom mohli pokračovat takřka do nekonečna. K dostání je opravdu široký výběr různých druhů rýže a spolu s tím vyvstává jedna důležitá otázka. V čem se jednotlivé druhy vlastně liší?

číst dále ...

Kapusta, polníček a řeřicha. Pusťte jaro do své kuchyně

Kvetoucí stromy a zpívající ptáci nám dávají jasně najevo, že je jaro už konečně tady. Kromě sluníčka a probouzející se přírody už také vykukuje první zelenina. Je tak nejvyšší čas dát sbohem vydatným a hutným pokrmům a otevřít se lehčím variantám. Mladá jarní zelenina vesměs nevyžaduje žádné složité úpravy a její chuť vynikne i krátkým varem. Báječná je však i zasyrova. Představíme vám 3 druhy zeleniny, které by neměly chybět v žádném jarním salátu.

číst dále ...

Maso a grilování: Kam pro ten nejlepší kus?

Rib eye, striploin, rump, flank, hanger – steakových partií masa existuje několik, a ne každý se hodí na vše. Kritérií, podle kterých vybírat, je nepřeberné množství. Pokud si budete chtít při prvních jarních grilovačkách připravit lahodný steak, měli byste zvolit opravdu pěkně vyzrálý kus masa. Nezapomínejte, že s čím kvalitnějšími ingrediencemi pracujete, o to lepší bude výsledek.

číst dále ...

Ořechové krémy jako součást zdravého jídelníčku: Jak poznat ten kvalitní?

Když se řekne oříškový krém, spousta z nás si s ním spojuje mlsání, a proto se mylně domníváme, že bychom se mu měli spíše vyhýbat. Přitom pokud si vyberete kvalitní ořechové máslo a dáte si pozor na množství, přinese vám i řadu benefitů.

číst dále ...

Přivítejte jaro skleničkou květinového vína

Možná jste již zaexperimentovali s víny z jiného ovoce než z hroznů, ale co vína z květin? Nejen na českém trhu působí stále jako jeden z nejčerstvějších přírůstků, přitom jejich historie není o nic kratší než u tradičního vína. Za ochutnání rozhodně stojí. Ostatně s přicházejícím jarním obdobím je právě láhev dobře vychlazeného květinového vína tou, po které sáhnete, pokud chcete dny plné slunce a pučících stromů pořádně přivítat.

číst dále ...

Lahodný kozí sýr, jak ho neznáte. Připravte si lehký jarní oběd, který vás zasytí

Teplejší počasí si žádá odlehčené pokrmy. Pokud patříte k těm, které salát nezasytí, zkuste si ho trošku vylepšit a doplnit o kvalitní kozí sýr. Dodá jídlům nezvyklé lahodnou příchuť, a navíc ho ocení i ti, kteří si třeba kravskou verzi dopřát nemohou. Rozhodně se nehodí jen do salátů, vynikající je také na grilu.

číst dále ...

Svátky jara jinak aneb chutné velikonoční recepty nejen pro vegany

Svátky jara už jsou téměř za dveřmi a vy pomalu začínáte přemýšlet nad tím, čím letos ozvláštníte sváteční tabuli? Nebojte se experimentovat, zatímco na Vánoce bývá menu zpravidla téměř neměnné, Velikonoce dávají mnohem větší prostor vyzkoušet něco nového. Potřebnou inspiraci najdete v receptech na chutné velikonoční menu od České veganské společnosti, které milé překvapí i zapřisáhlé masožravce.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy