REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rybičková pomazánka ze sardinek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Velice oblíbená pomazánka ze dvou druhů nakládaných sardinek, másla, hořčice, kyselých okurek, vajec uvařených na tvrdo, cibule a koření.


Ingredience:
125 gsardinek naložených v rostlinném (slunečnicovém) oleji
125 gsardinek naložených v rajčatové omáčce
125 gpovoleného másla
2 lžíceplnotučné hořčice
2-3 ksnatvrdo vařených vajec
2 ksnakládané kyselé okurky
1 ksvětší cibule
mletý pepř
sůl

Postup:
  1. Uvařená vajíčka natvrdo oloupeme a spolu s oloupanou cibulí nasekáme na drobno, na drobno nakrájíme, také od nálevu okapané, kyselé okurky
  2. Konzervy rybiček otevřeme, celý obsah i s nálevem vyklopíme do mísy
  3. K sardinkám přidáme nakrájené, změklé máslo, cibuli, vejce, okurky i hořčici a vše důkladně promícháme, ideálně elektrickým metličkovým šlehačem
  4. Pomazánku dochutíme solí a mletým černým pepřem, ještě jednou dobře promícháme
  5. Nakonec hotovou pomazánku necháme v chladničce chvíli odležet.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy