Velice oblíbená pomazánka ze dvou druhů nakládaných sardinek, másla, hořčice, kyselých okurek, vajec uvařených na tvrdo, cibule a koření.
Ingredience:
125 g | sardinek naložených v rostlinném (slunečnicovém) oleji |
125 g | sardinek naložených v rajčatové omáčce |
125 g | povoleného másla |
2 lžíce | plnotučné hořčice |
2-3 ks | natvrdo vařených vajec |
2 ks | nakládané kyselé okurky |
1 ks | větší cibule |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
- Uvařená vajíčka natvrdo oloupeme a spolu s oloupanou cibulí nasekáme na drobno, na drobno nakrájíme, také od nálevu okapané, kyselé okurky
- Konzervy rybiček otevřeme, celý obsah i s nálevem vyklopíme do mísy
- K sardinkám přidáme nakrájené, změklé máslo, cibuli, vejce, okurky i hořčici a vše důkladně promícháme, ideálně elektrickým metličkovým šlehačem
- Pomazánku dochutíme solí a mletým černým pepřem, ještě jednou dobře promícháme
- Nakonec hotovou pomazánku necháme v chladničce chvíli odležet.