REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rybičková pomazánka s vejci

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pomazánka z uzenáče, másla, vajec, cibule, hořčice a citronové šťávy.


Ingredience:
300 guzenáče nebo sardinek v rostlinném oleji
100 gpomazánkového másla bez příchutě
100 gmásla
2 lžícehořčice
2 ksnatvrdo vařených vajec
1 kscibule
citronová šťáva
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Uzenáče zbavíme kostí i kůže (sardinkám pouze odstraníme páteř), maso nakrájíme na kousky a dáme do misky
2. Uvařená vajíčka natvrdo oloupeme a spolu s oloupanou cibulí nasekáme na drobno
3. K rybě přidáme nakrájené, mírně změklé máslo, pomazánkové máslo, cibuli, vejce i hořčici a vše důkladně promícháme
4. Pak pomazánku dochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou a ještě jednou dobře promícháme
5. Pomazánku necháme v chladničce chvíli odležet a následovně podáváme s čerstvým pečivem.

Doporučení:

Místo žluté cibule přidáme do pomazánky cibuli červenou, je jemnější a navíc dodá hezkou barvu, ale můžeme také použít jarní cibulku.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy