Pomazánka z uzenáče, másla, vajec, cibule, hořčice a citronové šťávy.
Ingredience:
300 g | uzenáče nebo sardinek v rostlinném oleji |
100 g | pomazánkového másla bez příchutě |
100 g | másla |
2 lžíce | hořčice |
2 ks | natvrdo vařených vajec |
1 ks | cibule |
citronová šťáva | |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Uzenáče zbavíme kostí i kůže (sardinkám pouze odstraníme páteř), maso nakrájíme na kousky a dáme do misky
2. Uvařená vajíčka natvrdo oloupeme a spolu s oloupanou cibulí nasekáme na drobno
3. K rybě přidáme nakrájené, mírně změklé máslo, pomazánkové máslo, cibuli, vejce i hořčici a vše důkladně promícháme
4. Pak pomazánku dochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou a ještě jednou dobře promícháme
5. Pomazánku necháme v chladničce chvíli odležet a následovně podáváme s čerstvým pečivem.
Místo žluté cibule přidáme do pomazánky cibuli červenou, je jemnější a navíc dodá hezkou barvu, ale můžeme také použít jarní cibulku.